(OPPDATERT) Alle har en egen versjon av sin barndoms grønne dal. Min var bokstavelig talt grønn:

Jeg elska ninjaskilpadder av hele mitt hjerte.

Egentlig er jeg ganske glad i dem fremdeles, selv om jeg ikke akkurat har kasta meg over de mange tegnefilm-rebootene og spillene som har ramla ut i verden siden tidlig 90-tall.

Jeg har til og med holdt meg unna tv-serien.

Men: Den nye «Teenage Mutant Ninja Turtles»-filmen kjenner jeg at jeg er temmelig klar for.

Med Megan Fox i rollen som April O’Neill og Michael Bay bak produsentspakene var ikke det gitt i utgangspunktet, men etter å ha sett de første levende bildene fra filmen i traileren som nettopp ble sluppet er jeg temmelig (om enn midlertidig) solgt.

Til tross for et par endringer i detaljene (Shredder har jobba med faren til April? Fotsoldatene har rare ansiktsmasker?) er det mye her som bare ser riktig ut:

TMNT1

Finfine William Fichtner (perfekt casta, selv om han riktignok ikke er japansk) foran en steinrå Shredder-maske er én ting, stemmeskuespillet til Michelangelo når han prater med April en annen.

Så får vi heller forsøke å leve med at det er lukter litt 50-tall av at den sterke kvinnelige hovedrollen i filmen besvimer i møte med skilpaddene, uansett hvor utrolige de virker.

tmnt4

Stillbildene av skilpaddenes nye design har forøvrig sett litt tvilsomme ut (ansiktene deres ble nylig sammenligna med ekle grønne babymasker), men i bevegelse ser det overraskende bra ut – selv om jeg ikke helt klarer å venne meg til ansiktet til Leonardo.

TMNT2