I år er det 30 år siden tidenes aller beste ninjaskilpadder, «Teenage Mutant Ninja Turtles», først så lyset.

Det er en ny film på vei (Megan Fox spiller i den, men hun lover å ikke ta av seg klærne), noe du sikkert allerede visste (har tro på den til tross for at det er Michael Bay som produserer), men nå er det nok en gledens grunn til å slå beina i taket og feire litt ekstra:

En dokumentar!

«Turtle Power: The Definitive History of the Teenage Mutant Ninja Turtles» ser ifølge Slashfilm ut til å ta for seg hele historien, fra øyeblikket de undergrunns tegneserieskaperne Kevin Eastman og Peter Laird (bildet øverst) trykka første utgave av tegneserien om de grønne fire på avispapir i broadsheet-format (de glemte å spesifisere format da de sendte tegneserien til trykkeriet, nemlig) frem til dagens mangefasetterte skilpaddedyrking.

Et par gla’sitater fra dokumentaren, som kommer ut 12. august, fire dager etter premieren på den nye filmen:

Disney syntes det var latterlig.

Og:

– Vi skulle droppe ut av skolen for å bli ninjaskilpadder.

Litt som denne karen, bortsett fra at han har vist seg å være en sviker som ikke følger den sanne skilpadde-religionen:

Eneste ankepunkt er at dokumentaren muligens ser litt vel offisiell ut (og regissør Randall Lobb later til å være et temmelig ubeskrevet blad), noe som muligens kan føre til at den blir litt tam.

Men folkens, 30-årsjubileum. Hva betyr det egentlig?

Skilpaddene, som så vidt jeg kan huske var 16-17 år gamle da April O’Neil møtte dem, så på en måte er de nå egentlig sent i 40-åra.

Aner vi muligheten for en spinoff-serie? «Late 40s Mutant Ninja Turtles»?

Samtlige skilpadder sliter med senskader av kreftbehandlingen de måtte gjennom etter at mutagenet som blanda genene deres med menneskegener overraskende nok viste seg å være helseskadelig.

April O’Neil nærmer seg pensjonsalder og har tatt over gammel & vis-rollen Splinter en gang fylte.

Splinter? Hjerteinfarkt mens han hugga ved med bare nevene.

Shredder er utbrent og sliter med ekstrem overvekt, i den grad at han ikke lenger får på seg den gamle hjelmen sin.

Samtidig lar ikke dattera Karai ham treffe barnebarna lenger etter en opprivende krangel som handla litt om ære, men mest om juletradisjoner.

Krang har på sin side sluttet seg til de lovlydiges rekker, siden finanssektoren og private militærkontraktører uansett var ondere enn noe han selv kunne finne på.

Første episode består i stor grad av Raphael som dunker hodet mot en kloakkvegg, frustert over at mobildekninga nede under bakken falt ut akkurat da han fant drømmedama på Tinder.

Samtidig går Michelangelo gjennom en eksistensiell krise idet han innser at han ikke lenger er fysisk i stand til å skate.

Leonardo, Donatello og April går på kjøpesenter for å hamstre frossenpizza, som er på tilbud den dagen.

Vent, hva sa du? Noen har gjort denne ideen allerede? Å:

Ok. Kanskje ikke «Late 40s Mutant Ninja Turtles» er den beste ideen likevel.