Ved Crom! Ifølge Deadline utvikler Amazon en tv-serie om den gamle sverdsvingeren Conan the Barbarian.

Og der forrige Conan-adaptasjon, 2011-filmen med Jason «Aquaman» Momoa i hovedrollen, var en komplett fiasko, har denne  ærverdig arvemateriale i blodet (som sikkert skal renne). Mannen bak en av de aller feteste «Game of Thrones»-episodene, «Battle of the Bastards», er med som regissør, og på produsentsiden sitter en fyr som har vært med på lage både «Fargo»-serien og «The Handmaid’s Tale».

Manuset skrives av Ryan Condal, som tidligere har gjort seg bemerket med «Colony», en science fiction-serie vi ikke har sett, men som får gode skussmål fra en mann det på generell basis skal lyttes til:

Ifølge Deadline går man nå tilbake til figurens opprinnelse i føljetongene til forfatteren Robert E. Howard, som fantaserte ham opp på 30-tallet: Driven out of his tribal homelands, Conan wanders the mysterious and treacherous world of civilization where he searches for purpose in a place that rejects him as a mindless savage, er pitsjen.

Sist noen prøvde å lage tv-serie av Conan var på 90-tallet. Da spilte en tysker ved navn Ralf Möller hovedrollen, men serien fikk ikke noe langt liv (det var det sikkert gode grunner til). På filmsiden forbindes figuren først og fremst med Arnold Schwarzenegger, som spilte ham i kultfilmen «Conan the Barbarian» i 1982.

(Schwarzenegger har snakket å trosse sin etterhvert anstendig høye alder for å returnere til rollen i en ny film, som skal plukke opp tråden fra den siste scenen i 1982-filmen, der vår mann er blitt en gammel og gråskjeggete konge. For to år siden het det at man hadde «et glimrende manus» og var på leting etter den rette regissøren. For alt vi veit leter de ennå.)

For Amazon tyder dette på at fantasy-sjangeren er et satsingsområde for streamingtjenesten Prime Video, som stadig flere har tilgang til også i Norge. De har også satt seg fore å lage en tv-serie av alle fantasyfortellingers mor, J.R.R. Tolkiens «Ringenes herre».

Her til lands har Conan vært en gjenganger i tegneseriehyllene helt siden tidlig på 80-tallet (bildet over er fra Egmonts «Legenden om Conan», som kom i fjor), og for noen år siden utviklet det norske softwareselskapet Funcom online-spillet «Age of Conan», som utspiller seg i den mytiske hyboriske tidsalder.