For nøyaktig ett år siden publiserte vi vår første artikkel her på Comoyo Filter – hver bidige dag siden da har vi lagt ut minst én sak, og i løpet av året har det blitt drøyt 1600 lengre og kortere nyhetssaker, kommentarer og anmeldelser – fra seriøse analyser til reint fjas.

Det er vi ganske så stolte av.

Denne bloggen oppstod fordi vi følte at Comoyo som en ny aktør i tv- og film-markedet trengte å bevise ganske kjapt at vi – i tillegg til å bestå av ingeniører, teknologer og massevis av andre flinke folk – også har ansatte som bryr oss veldig om det innholdet vi selger. Vi bestemte oss for å lage en blogg som skulle være kul å lese for alle som er oppriktig og litt over gjennomsnittlig interessert i film, tv og teknologi, og ikke nødvendigvis bare dere som bruker tjenestene våre fra før.

Vi ville med andre ord omtale hele film- og tv-universet, og ikke avgrense oss til å kun holde enetale om vår egen tjenestes fortreffelighet.

Vårt hovedfokus har ikke vært å pushe produkter, men heller å vise at vi er en aktør som ønsker å snakke med folk om det vi vet at dere bryr dere om.

Og det har blitt en suksesshistorie, tør vi påstå. Vi har skribenter hos oss – Asbjørn Slettemark, Ulrik Eriksen, Martin Bjørnersen og Fredrik Strage, for å nevne noen av de mest profilerte – som ville sklidd inn i de aller fleste kulturredaksjoner i landet. Vi har vært først ute med mange nyheter, og blir jevnlig sitert av de største avisene. Og vi har skrevet tekster som vi har fått mye skryt for.

Planene framover er mange. I løpet av de neste ukene lanserer vi for eksempel en ny film- og tv-relatert stripe signert «Rocky»-skaper Martin Kellerman (i første omgang publiserer vi den kun på vår Facebook-gruppe). I morgen starter vi serien med årets 50 største tv-øyeblikk.

Vi skal omsider få ordne oss en egen mobilversjon, og gjøre litt generell videreutvikling og bugfiksing på forside og artikler. Også blir det veldig spennende hvordan vi kan spille sammen med Comoyos kommende abonnementstjeneste View.

Dessuten har vi så smått lansert Filter i Sverige og Danmark, og disse bygger seg sakte opp på samme måte om vi har gjort i Norge.

Selvfølgelig har vi også en del ting å jobbe med. Vi må forbedre kjønnsbalansen blant skribentene våre ytterligere. Vi burde vært mye flinkere på Twitter, og til å aktivere folk i kommentarfeltene våre (20 000 – 30 000 ukentlige lesere burde i grunnen tilsi noe mer kommentarfeltaktivitet). Og noen vil kanskje si vi burde ha litt mer fokus, selv om jeg også syns det er en styrke at vi slipper til mange ulike stemmer og perspektiver.

Kanskje vil vi også se på hvordan vi kan distribuere stoffet vårt på nye måter? Om du driver en blogg, et nettsted eller en annen publikasjon som kunne hatt lyst til å publisere stoffet vårt, må du gjerne ta kontakt. Vi har også begynt å diskutere om vi skal legge en creative commons-lisens på deler av artiklene våre.

Men i dag feirer vi altså. Med å legge ut nye saker, såklart.

Har du forslag til forbedringer, eller skulle du hatt lyst til å gi oss litt ros? Tilbakemelding i kommentarfeltet leses ALLTID, og settes stor pris på.

Hilsen Comoyo Filter-redaktørene
Snorre Bryne og Joakim Thorkildsen