For dem som har tørstet etter fjerde sesong av «The Walking Dead» slik en zombie tørster etter hjernesaft og blod er det muligens en god ting at traileren og premieredatoen nettopp ble sluppet under Comic-Con.

Førstnevnte er øverst i saken, sistnevnte finner ifølge TV Fanatic sted 13. oktober. Har serieskaper Robert Kirkman også noen Comic-Conske ord til IGN om fjerdesesongen?

Kirkman har ord:

Så, med det unnagjort: Hva lærer vi av traileren? Har noen lyst til å spekulere litt? La oss spekulere!

(Om du ikke har lest tegneserien blir dette potensielt megaspoilery)

Innimellom de store mengdene opphakking av zombier vi er blitt vant til er det et par ting som muligens vil stikke seg ut for lesere av Kirkmans vidunderlig Charlie Adlard-tegnede hefter.

Trailerens avsluttende lovnad om trygghet på et sted som heter Sanctuary kan bety flere ting. I lang tid har tegneserie-Rick og vennene hans oppholdt seg i Alexandria-Safe Zone, en trygg bydel i Alexandria, Virginia hvor Rick etter hvert har blitt sjef (som Rick gjerne blir) over en større gruppe overlevende.

Om vi går ut ifra at TV-serien har ambisjoner om å innhente forspranget til tegneserien, kan dette være stedet vi nå er på vei.

Men, samtidig lover Kirkman i IGN-intervjuet over at The Governor vil returnere til serien når man minst venter ham. Kan det tidspunktet være idet våre venner ankommer Sanctuary? For tryggheten kan kjapt vise seg å være et hult løfte.

I tegneserien er det nemlig ikke Sanctuary betegnelsen på den trygge sonen, men derimot for basen til Negan, den totalt jævlige skurken som de siste månedene har overtatt The Governors plass som den mest forhatte figuren i «The Walking Dead» noensinne.

Roten til hatet kan dere som ikke har lest så langt få finne ut av (og grine over) selv når den tid kommer. La oss bare si det slik at det er uggen stemning for tida.

Det er en viss mulighet for at TV-serien velger å smelte inn Negans historie i The Governor-figuren for å unngå for mange skurkebytter. Betyr det i så fall at vi vil gå glipp av Lucille?

En annen ting Kirkman lover er at Tyreese vil få en mer fremtredende rolle i TV-serien denne sesongen, lik det han hadde i tegneserien.

Å se ham stå midt inni en overveldende zombiebukett i traileren trenger altså ikke bety slutten for vår venn, siden dette antagelig er en erstatter for scena i tegneserien hvor han egenhendig rydda gymsalen i fengselet for udøde mot alle odds.

Til slutt, en mulig spillkobling:

Når Michonne i traileren drar frem et kart, stopper fingeren hennes på Macon, hjembyen til Telltale-spillmatiseringens hovedperson Lee Everett.

Tilfeldig, eller kan det være at Michonne har en kobling til ham?