Den er omtalt som årets mest etterlengtede skrekkfilm, følger opp de løst sammenknyttede «Cloverfield» (2008) og «10 Cloverfield Lane» (2016) og har Aksel Hennie i en av rollene.

Men «Cloverfield 3» lar vente på seg.

Det er distributør Paramount som nå bekrefter overfor Slashfilm at premieren er utsatt til april.

Hemmelighold

«Cloverfield»-serien har tidligere utmerket seg med nytenkende markedsføringsstrategier, hemmelighold, «mystiske» trailere og viralkampanjer. 2016-filmen visste knapt noen at eksisterte før den plutselig ble teaset på kino bare noen måneder før premieren.

Likevel har det vekket mistanke at det fortsatt ikke er spredd noen trailere, plakater, stillbilder eller annet promomateriell fra treeren vi et halvt år har gått rundt og trodd vi skulle få se i februar.

Selv om den ble spilt inn i 2016 har filmen tidligere blitt utsatt flere ganger.

Lettere å selge

J.J. Abrams og hans produksjonsselskap Bad Robot skal ha hatt den under utvikling helt siden 2012. Filmen, som muligens får en raffere tittel enn «Cloverfield 3» (eller «Cloverfield Movie», som den heter på IMDB), gikk opprinnelig under navnet «God Particle» og handler om et vitenskapelig eksperiment som går galt på en romstasjon.

Lange etter at manuset ble skrevet ble det besluttet å knytte fortellingen til «Cloverfield»-franchisen, som også omfatter den japanske tegneserien «Cloverfield/Kishin». Blant annet fordi det gjør den lettere å selge, har manusforfatter Oren Uziel forklart overfor Collider.

Han skrev fortellingen som en frittstående science fiction for mange år siden.

– Jeg vet ikke nøyaktig når den ble en Cloverfield-film. Men jeg mistenker at i det nåværende markedet, hvor det bare blir vanskeligere og vanskeligere å markedsføre en original film av noe slag, og særlig science fiction, bør den knyttes til Cloverfield-verdenen dersom den kan, og det kan den, sier Uziel.

Kvaliteter og stemninger

Også «10 Cloverfield Lane» ble i sin tid utviklet fra et frittstående manus (kalt «The Cellar», kjelleren) og sent i prosessen gjort til en «oppfølger i ånden» til found footage/monsterfilmen fra 2012.

– Jeg er ikke sikker på hva det innebærer å være en del av det utvidede Cloverfield-universet, annet enn at det sier noe om hvilke kvaliteter og stemninger du kan vente fra noe som kommer fra Bad Robot og J.J. Det gir deg en forståelse av hva slags film det kommer til å bli, sier Oren Uziel, som også har skrevet Netflix-filmen «Shimmer Lake».

Vi vet fint lite om hva slags eller hvor stor rolle Hennie har i filmen, og hans agent Martin Braathen skriver til oss på mail at heller ikke han har noe utfyllende info å dele. Får vel bare vente på april, da.