Norske skuespillere får stadig sjansen til å jobbe med store Hollywood-navn, og det blir ikke så mye større enn dette:

Christian Rubeck har en rolle i «Allied», den kommende storfilmen fra Den andre verdenskrig med Brad Pitt i hovedrollen og Robert Zemeckis («Tilbake til fremtiden», «Forrest Gump») i regissørstolen.

Det bekrefter Rubecks internasjonale agent Anne Lindberg i Lindberg Management overfor Filter Film og TV i dag.

Filmen, som er under opptak i London nå og angivelig er basert på en sann historie, handler om en spion og snikmorder som forelsker seg i en kollega – spilt av Marion Cotillard, Oscar-vinner for «La Vie en Rose» – mens han er på oppdrag i Casablanca for å henrette en tysk øvrighetsperson.

lavie
Cotillard som Edith Piaf i «La Vie en Rose» (Sandrew Metronome)

Samtidig får han vite at kona hjemme er hemmelig nazi-agent. Forviklingar!

Ifølge IMDb har Rubecks rollefigur navnet «Lars», og etter det vi forstår skal det dreie seg om en liten, men fin rolle i filmen.

Krigens dager begynner uansett å bli kjent territorium for mossingen, etter roller i både «Max Manus» og «Kampen om tungtvannet».

Fra «Max manus» (Filmkameratene)
Fra «Max Manus» (Filmkameratene)

Han er også vant med internasjonale sett etter flere tv-roller i britiske serier, og spilte allerede i 2004 i Danny Boyle-filmen «Millions».

Jared Harris fra «Mad Men», Lizzie Caplan fra «Cloverfield» og Matthew Goode fra «The Imitation Game» har andre roller i «Allied», som av en eller annen grunn har byttet navn fra det langt fiffigere «Five Seconds of Silence» og sikter på premiere i november.

Det er samme måned som Rubeck blir å se mot Noomi Rapace, Glenn Close og Willem Dafoe i Tommy Wirkolas framtidsdystopi «What Happened to Monday». Han kommer dessuten på tv-skjermen i løpet av året, i NRK-serien «Nobel», der han spiller norsk utenriksminister.