Håper aldri noen caster Christian Bale i en remake av «Johnny Get Your Gun» – filmen om en soldat som må amputere både beina og armene etter å ha gått på en landmine – for skuespilleren virker å ha et hemningsløst forhold til det å transformere sin egen kropp for din underholdnings skyld.

Det er 13 år siden Bale gikk ned nesten 30 kilo for å spille søvnløs og radmager maskinarbeider i «The Machinist» (2004), for så å trene på seg 45 kilo Batman-muskler til «The Dark Night» bare seks måneder senere.

Så la skuespilleren på seg nesten 20 kilo til «American Hustle» i 2013, og i fjor gjorde han det igjen – visstnok skal han på magisk vis ha tryllet fram enda mer daukjøtt til rollen som visepresident Dick Cheney i filmen «Vice», som kommer på kino i USA i romjula.

Da bildene av 44-åringens «nye» kropp traff internett ble de selvfølgelig råmateriale for mer eller mindre godlynt pappakropp-vitsing på Twitter.

Og årsaken til at vi ripper opp i dette nå, er at traileren til «Vice» er sluppet. Den bærer alle tegn på at Christian Bale ikke bare har gjennomgått en ny kroppstransformasjon det lukter svidd av – men at han også har begått en (Oscar-)prisverdig skuespillerinnsats for å likne mannen som var visepresident i åtte år i George W. Bush-kabinettet:

Cheney var, naturligvis, en visepresident med langt mer makt enn rollen vanligvis tilsier – enkelte har vel gått så langt som om kalle ham den egentlige presidenten i USA mellom 200o og 2008, perioden stormakten gikk til krig i både Afghanistan og Irak. Det var dette som trigget regissør og manusforfatter Adam McKay til å skrive en film basert på mannens historie.

Det gjorde han i det stille etter at Oscar-prisen var vel i havn for «The Big Short», filmen om finanskræsjet i 2008 som deler både Bale, Steve Carrell og den samme typen humor med «Vice».

– Jeg har alltid ment at Cheney er fascinerende: Hva som drev ham og hvilke overbevisninger han hadde. Men så snart vi begynte å grave i materialet ble vi forbløffet av i hvilken grad han har formet USAs rolle i verden, og av hvor sjokkerende metoder han tok i bruk for å sikre seg makt, fortalte McKay til Deadline i 2016.

Som det fremgår av traileren er det Sam Rockwell, Oscar-vinner for fjorårets «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» som gestalter den kyllingvingeglade presidenten, Amy Adams er visepresidentens kone, mens Carrell har æren av å tre inn i rollen som forsvarsminister Donald Rumsfeld.