De nye filmatiseringene om privatdetektiven Travis McGee har funnet nye folk. Det er fremdeles Leonardo DiCaprios produksjonsselskap som står bak, men han skal mest sannsynlig ikke spille i filmen.

I mars fikk James Mangold («3:10 to Yuma», «Walk the Line») jobben som regissør, og nå er Christian Bale («The Dark Knight»-trilogien, «American Hustle») aktuell i hovedrollen, skriver The Hollywood Reporter.

De skriver at han ikke har fått et formelt bud enda, men at han skal være interessert i å samarbeide med Mangold igjen etter samtaler med regissøren.

Fra John D. MacDonalds bøker er McGee kjent som en «bergingskonsulent» som opererer fra sin egen husbåt. Historiene, som strekker seg fra 60- til 80-tallet, er kjent for å ha blitt farget av de stadige kulturelle endringene i USA – med McGee som en koreaveteran og playboy med en lite kjent fortid.

Sist gang figuren ble filmatisert var i 1983, med Sam Elliot i hovedrollen. (Foto: Warner Bros)
Sist gang figuren ble filmatisert var i 1983, med Sam Elliot i hovedrollen. (Foto: Warner Bros)

Filmen skal være basert på den første boken, The Deep Blue Good-by, og manuset er skrevet av «Shutter Island»-skribent Dennis Lehane. Dette er Dehane og DiCaprios fjerde samarbeid.

Figuren Travis McGee har tidligere blitt filmatisert to ganger, i «Darker than Amber» fra 1970 med Rod Taylor («The Birds»), og «Travis McGee» fra 1983 med Sam Elliott (The Stranger i «The Big Lebowski»).

Christian Bale dukker neste gang opp på kinolerretet i Ridley Scotts bibelfilm «Exodus: Gods and Kings», som selveste Moses – en litt annen type rolle.

Om vi skal dømme fra Mangold og Bales forrige film bør det iallfall være noe å ta av her – med mørke, nervepirrende historier som i «3:10 to Yuma».