Akkurat hvor det begynte igjen er litt usikkert, men History Channels første manusbaserte tv-serie – «The Bible», som slo kanalens seerrekorder da den gikk påska 2013 – var nok en medvirkende årsak. Hollywood har forelsket seg i Bibelhistorier igjen.

Tidligere i år floppet «Noah» til en viss grad – kanskje litt på grunn av dårlig kristen-PR på forhånd – og nå er selveste Ridley Scott («Alien», «Blade Runner») på plass med den første traileren for «Exodus: Gods and Kings», hans Mosebok-fortelling.

Christian Bale («Dark Knight»-trilogien) spiller Moses som styrer opprøret mot sin bror, den egyptiske farao Ramses, spilt av Joel Edgerton («Great Gatsby»). Historien er velkjent fra Bibelen, om flukten gjennom ørkenen for 600 000 av Israels folk, bort fra slaveri og landeplager.

Manuset er skrevet av Adam Cooper og Bill Collage («Accepted»), samt Steve Zaillan («Schindlers Liste»), og tegner seg til – ikke ulikt Scotts arbeid til vanlig – å bli en storslått fortelling.

I tillegg til det sentrale paret finner vi også Sigourney Weaver og Ben Kingsley som brødrenes foreldre, samt Aaron Paul («Breaking Bad»), John Torturro («O Brother, Where Art Thou?») og Hiam Abbass («München») i ulike biroller.

Bilde fra Exodus: Gods and Kings, med CHristian Bale og Joel Edgerton.
Bilde fra Exodus: Gods and Kings, med CHristian Bale og Joel Edgerton.

«Noah» og «Exodus: Gods and Kings» er bare de første blant mange bibelfilmer de kommende årene. Regissør Kevin Reynolds («Waterworld», «Hatfields & McCoys») skal lage en film om Jesu liv, mens det i fjor sirklet rykter om at Brad Pitt skulle spille Pontius Pilatus og at Will Smith skulle regissere en slags vampyrfilm om brødreparet Kain og Abel, og kanskje spille hovedrollen(e). I tillegg har Paul Verhoeven lyst til å lage en annen biografifilm om Jesus.

Scott knyttet seg også nylig til en film om den bibelske Kong David, men det er usikkert om han skal regissere selv.

Det er uansett tydelig at bibelbølgen er et forsøk på å finne den nye superhelten – trenden har også nådd tv-skjermen.

«Exodus: Gods and Kings» får Norgespremiere den 19. desember.

P.S.: Hvilken bibelhistorie vi har lyst til å se, spør du? Vi vil helst ha «10 Things I hate about the Commandments» som en egen langfilm.