De fleste som har sett Marvels siste storfilm «Guardians of the Galaxy» kan nok enes om at hovedrolleinnehaver Chris Pratt er en god match til rollen som Peter «Star-Lord» Quill.

Ingenting av dette var en selvfølge bare for få år siden, skal vi tro Pratt selv. Så lite var troen at han opprinnelig snudde ryggen til rollen.

– Da jeg ble presentert for «Guardians of the Galaxy», sa jeg bare «tror ikke det». Jeg kunne ikke forestille meg selv i rollen, sier Pratt i den nyeste utgaven av Esquire.

Den da ikke like veltrente Pratt hadde åpenbart fått en støkk i kroppen etter en audition til actionfilmen «G.I. Joe».

– Jeg hadde ikke lyst til å drite meg ut, slik jeg gjorde på audtion til «G.I. Joe» et par år tidligere. Jeg gikk inn dit, og halvveis gjennom så jeg at regissøren ble fjern i blikket, minnes Pratt.

– Det var helt forståelig. Jeg var litt tung, og ute av form. Jeg skulle ikke spille noen i «G.I. Joe». Jeg så ikke akkurat ut som en levende «G.I. Joe»-actionfigur.

Men «Guardians of the Galaxy»-regissør James Gunn – som heldigvis ikke er som alle andre regissører – visste hva han ville ha. Pratt la seg i hardtrening. Og sluttet blant annet å drikke øl (saklig).

– Nå kan jeg hoppe over meteren i stillestående høyde. Superhelt-aktige fysiske ting. Å hoppe så høyt føles virkelig godt. Du ser en kjempestor åsside, og tenker at du vil løpe opp den. Du ser en bygning, og tenker at du vil klatre den. Når du kommer i form, ser du verden rundt deg som noe du vil hoppe på og klatre opp.

Vel, takk for den, Pratt. Der kom bismaken av de 140 kronene vi spiste i smågodt under «Guardians of the Galaxy»-visningen i helgen tilbake.