Husker du kortfilmen «Pixels», som dukket opp på internett for noen år siden?

Ganske imponerende saker om retro-spillfigurer som invaderer Manhattan og etterhvert verden, skapt av franskmannen Patrick Jean:

Sony-eide Columbia Pictures var kjapt ute med å sikre seg filmrettighetene til «Pixels», men kunne i oktober i fjor melde at de hadde flyttet hele filmen fra en planlagt 2014-lansering tilbake til utviklingsstadiet.

Kanskje var en slik utviklingsrunde nettopp det Adam Sandlers produksjonsselskap Happy Madison trengte for å tiltrekke seg en såpass attraktiv regissør som Chris Columbus, som de nå er i samtaler med.

Columbus regisserte både «Alene hjemme» og de tre første «Harry Potter»-filmene, samt at han skrev både «Gremlins» og «Goonies» i sin tid.

Han har ikke regissert noe siden «Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief» i 2010, men har via sitt produksjonsselskap 1492 Pictures vært involvert i en rekke prosjekter – blant annet «Trolljegeren»-regissør Andre Øvredals potensielle Hollywood-film «Carpe Demon».

Ifølge THRs kilde er det fortsatt ikke helt sikkert at regissøren vil takke endelig ja til prosjektet, men det skal også være lenge siden noe har vekket hans interesse like mye.

Planen er at filmen skal bli en «Ghostbusters»-aktig affære, der dataspillfigurer kommer ut av spillene for å skape kaos i den virkelige verdenen. Med rett mann bak rattet kan det jo bli noe så sjeldent som en ålreit spillfilm?

Nylige «Rive-Rolf», med et persongalleri stappfullt av klassiske spillfigurer, klarte i hvert fall kunststykket å imponere både kritikere og publikum.