I kveld sendes et avsnitt av «Law & Order» i USA som trolig kommer til å bli det mest sette i seriens historie: En «gjenfortelling» av Chris Browns angrep på den daværende kjæresten Rihanna.

Nei, det er såklart ikke Chris og Rihanna som er med i episoden, som for øvrig heter «Funny Valentine», men i traileren er det vanskelig å ikke se parallellene. Voiceoveren forteller om en «kjent historie» om to kjendiser som «er bundet sammen av destruktivitet» og viser hip hop-stjernen Caleb Brown (!) som slår sin svært kjente kjæreste.

Scenen der hun taust og halvfjern stirrer inn i kameraet mens politiet sikrer bevisfoto er en direkte kobling til det bildet av en forslått Rihanna som har sirkulert rundt i alle mulige medier i flere år nå.

I episoden nekter hun å anmelde mannen, og går helt vekk fra politiet og advokatenes råd om å holde seg unna sin voldelige hip hop-kjæreste. Hun fortsetter å treffe ham i stedet, kjenner seg tiltrukket av ham.

Det blir mediesirkus av det hele såklart, og «Law & Order» – som nå er inne i sin 14. sesong går «all in» og får med seg Perez Hilton, Dave Navarro og Wendy Williams som gjesteskuespillere.

Men man bør ikke tro man vet hvordan episoden slutter – «Law & Order» pleier jo å ha en forkjærlighet for en eller annen form for «twist» på slutten. Så også her.

Slutten går tvert imot helt vekk fra alt man kan om saken, og alt man vet om Chris Brown. Slik at den virkelige Chris Brown ikke skal kunne gå til sak mot serieskaperne? Eller fordi man ønsker en slags rettferdighet, om enn fiktiv?

Vi får se.