2,21 meter høye Peter Mayhew har siden han spilte Chewbacca i «Star Wars»-filmene vært en stor fanfavoritt – noe som også medfører mye reising land og strand rundt for å møte fans (for penger).

Det innebærer også at han må innom mange flyplasser – og dermed også de beryktede amerikanske sikkerhetskontrollene.

Hva skjer så når en snill, vennlig kjempe kommer vaggende med sin særegne stokk – utformet som en lyssabel? Han blir stoppet, og konfrontert med at det ikke er lov å ta med våpen ombord i flyet.

Såntno er ikke greit, spesielt ikke når Mayhew er helt avhengig av stokken sin for å kunne gå:

Heldigvis er Mayhew vant med store utfordringer – han har jo tross alt vært med på å redde galaksen. Så hva er da noen skarve sikkerhetsfolk på en flyplass? Selv om de forsøkte å ta fra ham lyssabelen, satt han på et helt annet våpen: Twitter.

Det hele løste seg til slutt i all minnelighet, og Mayhew kom seg trygt ombord på flyet på vei hjem etter en opptreden på Denver Comic Con.

Forvent forøvrig å se mer til Mayhew i filmen «Chewie» fra «Fanboys»-regissør Kyle Newman, der vi tas tilbake til 1977 og historien om hvordan sykehusansatte Mayhew fikk Chewbacca-jobben etter en svært kortvarig audition hos George Lucas.