Hvordan i huleste kan det ha seg at Universal Pictures hyrer inn den helt ukjente briten Rupert Sanders, som først og fremst har bakgrunn fra reklame, for å gjennomføre milliardbudsjetterte «Snow White and the Huntsman»?

Det er flere grunner til at flere og flere helt umerriterte regissører de siste årene plutselig har fått ansvar for store filmprosjekter ifølge denne artikkelen i The Hollywood Reporter. Viktigst er det nok at studioet beholder stor grad av kontroll når man henter inn regissører uten mye erfaring, mens mange reklameregissører er vant til å lage visuelt slående produkter til billigst mulig penge.

Alt dette framstår forsåvidt logisk når jeg ser den ferske traileren til «Snow White and the Huntsman» også (se den i videovinduet øverst).

Filmen ser ut som et udiskutabelt studioprodukt, spesialeffektene og setdesignet framstår som dyrt og tålelig innovativt, og Charlize Theron ser ut til å gjøre nok en slående rolle som den onde dronning Ravena.

Kristen Stewart og Ray Winstone er også gode navn i min bok, men Chris Hemsworth som The Huntsman har litt igjen å bevise (Hemsworth var også fjerdevalget for rollen etter Johnny Depp, Viggo Mortensen og Hugh Jackman).

Blir det muligens litt vel preg- og humørløst? Umulig å slå fast på bakgrunn av en trailer såklart, men mistanken gnager i bakhodet.

Særlig når jeg også leser at filmens manus opprinnelig var fullt av tøys og tull, mer av «Pirates of the Caribbean»-typen, vokser frykten for at dette kan være et utvannet kompromiss bestående av mye stilisert vold og tomme effekter. Vi får se, den ser uansett bedre ut enn den andre «Snøhvit»-filmen, den med Julia Roberts.

Norgespremiere blir 12. juni.