Les også:
* HBO og det evinnelige gullaldermaset
* HBO er mest opptatt av historier, ikke hvor mye penger de kan spille inn. Sier HBO-sjefen.

Tenk at du er Charlie Kaufman. Du har skrevet filmer som «Human Nature», «Being John Malkovich» og «Evig solskinn i et plettfritt sinn». Geniforklarte, flere av dem, og i feinschmeckerkretser har du et stort navn.

Problemet er at det er vanskelig å tjene penger på feinschmeckere. Den siste filmen din, «Synecdoche, New York» fra 2008, var en særlig ambisiøs film som også var en økonomisk katastrofe (den spilte bare inn fire millioner dollar av et budsjett på tjue).

Hva gjør du nå? Selger ut? Lager noe litt enklere?

Tja, Kaufman har tatt flere kommersielle skriveoppdrag i det siste, men viktigere: Han har nå gått til selskapet som mer enn noen andre har klart å gjøre god forretning på innhold andre har trodd det ville være umulig å tjene penger på. Ja, vi snakker såklart om HBO.

Hos HBO skal Charlie Kaufman lage komiserie sammen med Katherine Keener, en gammel samarbeidspartner og venn. Det har kommet en slags beskrivelse på engelsk, som står bedre uoversatt: An exploration of one day in a woman’s life and how the events leading up to it can affect, or not, the reality in which she lives.

Rimelig klassisk Kaufman, låter det som.

Ubesvarte spørsmål er om hvorvidt HBO allerede har bestilt serien, eller om de først ønsker å se en pilotepisode. Og hva vil dette få å si for Kaufmans neste filmprosjekt «Frank or Francis» – en satirisk musikal med filmbransjen som bakteppe.

Her har blant andre Jack Black, Nicolas Cage og Kevin Kline ledende roller.