Hei, Channing Tatum var i byen denne uka – og forretningsmiddagen han hadde med Jo Nesbø på Aker brygge ble behørig dekket av landets aviser som ventet utenfor.

Selv lurte jeg imidlertid litt på én ting: Hvor vanlig er det egentlig at skuespillere flyr, trolig himla langt også, for å møte forfatteren av en bok som skal filmatiseres?

Ikke så vanlig, vil jeg anta – selv om Nesbø flere ganger har uttalt at han ønsker en viss kreativ innflytelse på hvordan filmversjonene av bøkene hans blir.

Og ganske riktig – det virker nemlig som om Tatum ikke bare vurderes som skuespiller i Warner Bros.’ kommende filmatisering av «Sønnen». Ifølge The Wrap er nemlig fyren høyaktuell som regissør på prosjektet.

I så fall er middagen med Nesbø mer logisk – forfatteren har nemlig tidligere hatt en klausul om at han ønsker å ha det avgjørende ordet i valg av regissører på sine prosjekter, blant annet på «Snømannen».

Om Warner Bros. har gitt krimforfatteren denne retten på «Sønnen» er uvisst, men det ville garantert hjulpet Tatums sak om Nesbø liker ham.

33 år gamle Tatum har lenge ønsket å prøve seg som regissør, og er også høyaktuell for å overta etter Steven Soderbergh i registolen på kommende «Magic Mike 2» (som han også skriver manuset til).

Ifølge The Wrap var Tatum i Oslo sammen med sin kreative samarbeidspartner Reid Carolin, som han i så fall vil regissere sammen med. Warner-produsent Kevin McCormick var også til stede.

Dette er for øvrig ikke det eneste Nesbø-prosjektet Warner har under utvikling. Den svenske regissøren Daniel Espinosa er nemlig nær en avtale med Warner om filmatiseringen av to av Nesbøs kommende bøker, som nordmannen har skrevet under pseudonymet Tom Johansen.

Noen som har rukket å lese «Sønnen» ennå, forresten?