Det er kanskje vanskelig å bli tatt seriøst når man i riksmedia blir uthengt som brisne bloggere, men here goes. Comoyo Filter-redaktørene Snorre Bryne og Joakim Thorkildsen er altså i Cannes:

I skrivende stund er det gallapremiere for Wes Andersons «Moonrise Kingdom», og tidligere i dag var det pressevisning for samme film. Inntrykket fra verdens anmeldere er at det er en søt, finurlig og litt grunn film med supre kostymer og god musikk.

Bedre enn «Darjeeling Limited», men nok ikke så god som «Rushmore» eller «The Royal Tenenbaums».

Vi som har markedspass og ikke pressepass får ikke sett filmen før seinere i kveld, så vår dom får komme etter hvert. Her er et bilde vi tok av skjermen utenfor pressekonferansen til «Moonrise Kingdom», der Bruce Willis fikk et fryktelig pretensiøst spørsmål fra en russisk journalist:

Dagen vår startet uansett på markedet i Cannes, der innkjøpere, distributører og festivaler inngår avtaler med ganske store beløp involvert.

Her gjorde vi blant annet følgende oppdagelser:

Noe vi bør ta med hjem til Comoyos video on demand-tjeneste?

En av filmene som promoteres tyngst her i Cannes er kinoaktuelle «The Dictator» (se hvordan Carlton Hotel har blitt pimpet på bildet øverst), og i dag dukket også Sacha Baron Cohen opp på croisetten.

Han holdt på å falle av kamelen. Det hadde vært noe:

17. mai feirer vi blant annet med å se Jacques Audiards «Rust & Bone» og norske «Flukt», som ser svært lovende ut (men som vi ikke får lov til å skrive om fordi det er så lenge til den har ordinær premiere). At den er blant de heteste salgsobjektene av norske filmer har vi dog ingen problemer med å tro.

«Flukt» og Ingrid Bolsø Berdal pryder i hvert fall plakaten til Norsk filminstitutts stand her nede:

Au revoir, snakkes i morgen (for du har vel ikke noe bedre å gjøre enn å lese om film og tv på 17. mai?).