Regissør Andrew Huculiak skulle ikke bare lage sin første spillefilm – som er krevende nok i seg selv – han skulle absolutt lage den på norsk også, i Norge! Men hvorfor?

Grunnen til Huculiak valgte Norge som innspillingssted, er fordi filmen var opprinnelig tiltenkt publikummet i Vancouver, regissørens hjemby, og han ville derfor finne et sted med lignende omgivelser. I Norge kunne han også ta i bruk elementer Canada ikke kunne tilby, som f.eks språket. Et språk han selv ikke mestrer i det hele tatt.

«Vi ville utfordre oss selv. Vi ville komme ut av komfortsonen – jeg mener, som om det å lage en helaftens spillefilm ikke var nok ut av komfortsonen allerede,» sier Huculiak i et intervju med det canadiske radioprogrammet On The Coast Radio.

Hovedrollen i filmen snakker derimot norsk som bare det. Dagny Backer spillefilmdebuterer med «Violent», men har en lang bakgrunn som barneskuespiller på Den Nationale Scene i Bergen.

I filmen spiller hun en ung norsk jente på vei mot en katastrofal livshendelse. Den vil spilles ut i fem akter, og hver akt  fokuserer og utforsker forholdene til de fem personene hun har elsket mest så langt i livet.

«Violent» har blitt ekstremt godt mottatt på festivaler så langt, og har vunnet over 20 priser, både nasjonalt og internasjonalt. I Canada seiler den også opp som en av de heteste kandidatene til bli landets offisielle Oscar-kandidat. Er vi heldige, kan vi altså nå ende opp med to norskspråklige filmer i kategorien for beste ikke-engelspråklige film når seremonien sparker i gang på nyåret!

Det er usikkert om vi selv får oppleve «Violent» på norske kinoskjermer.