Gudene skal vite at det neppe er på grunn av kunstneriske ambisjoner at leketøysfabrikanten Hasbro de siste åra har gått tungt inn i filmindustrien. Med filmserier basert på 80-tallsactionlekene  «Transformers» og «G.I. Joe» har kassaapparatene i leketøysbutikkene regelmessig gått varme ved hvert filmslipp.

Det er ikke noe erkekonkurrenten Mattel kan sitte stille og se på. De sitter selv med verdifullt 80-tallsgull i leketøysstallen, derfor er det ikke spesielt overraskende at vi snart igjen kan få oppleve He-Man på det store lerretet.

Allerede for et par år siden ble «Predators»-manusforfatterne Mike Finch og Alex Litvak hyret inn til å skrive et He-Man-manus, og nå er filmprosjektet ifølge Deadline ett hakk nærmere å bli noe av.

Når prins Adam og hans supersterke alter ego He-Man – samt alle kumpanene hans – nok en gang mot kjempe mot den onde Skeletors legioner i en ny «Masters of the Universe»-film, krever det rett mann i registolen. En som åpenbart er blitt kjent med leketøysfilmformatet er Jon M. Chu, som i disse dager jobber med 3D-etterarbeidet på nylig utsatte «G.I. Joe: Retaliation».

Med et slikt regissørvalg (foreløpig dreier det seg om samtaler) er det temmelig åpenbart at Mattels samarbeidspartner Sony Pictures ikke er på utkikk etter noen som kan kjøre en «Dark Knight» på Grayskull-prinsen. På CV-en har Chu fra før blant annet «Step Up»-dansefilmene og «Justin Bieber Never Say Never». Man skal aldri skue hunden på hårene, men … du vet.

Godt gjøres skal det uansett gjøres å lage en mer ostete film enn 1987-«klassikeren» «Masters of the Universe» med Dolph Lundgren som He-Man (prins Adam ble aldri vist) og Frank Langella som Skeletor. Se bare her: