Sjelden har en serie blitt så dårlig behandlet. I USA ble sendetidspunktet endret så mange ganger at seerne ikke lenger klarte å huske når den skulle bli sendt. I Sverige ble serien kalt «Firma ruffel och bygg» og sendt på dagtid mens alle var opptatt med andre ting.

Hele tiden under trussel om nedleggelse om ikke seertallene bedret seg.

«Arrested Development» har ikke hatt det enkelt. Men som med andre heltehistorier er det også her snakk om vekst, fall og et strålende comeback.

«Arrested Development» har siden denne brutale behandlingen, som endte med at den ble nedlagt etter en amputert tredjesesong, reist seg og blitt noe av et fenomen. I dag har serien en absolutt særstilling i tv-komedienes verden, og anses med rette for å være en av tidenes morsomste serie. Nærmest genial, vil de fleste si.

Men klarer serien å komme tilbake?

Det er altså klart at «Arrested Development» skal få en nystart. Det er Netflix som har tatt over, bestilt en fjerde sesong og øst penger over prosjektet. Etter det vellykkede eksperimentet med «House of Cards» burde jo det være grei skuring.

Når også gjestestjerner som Kristen Wiig, Seth Rogen, Conan O’Brien og Ben Stiller også er bekreftet, vil man vel ikke gjøre annet enn å rulle ut den røde løperen. Eller?

Selv er jeg bare forsiktig optimist. Selv om jeg på ingen måte er noen sadist, vil jeg kanskje påstå at serien fungerte som aller best under press likevel. At den usle behandlingen fra tv-selskapet Fox presset fram en slag «åh, vi er uansett dødsdømt, så vi gjør hva vi vil»-holdning.

Den siste tredje sesongen av «Arrested Development» er ikke den beste, men den er den mest oppfinnsomme, grensesprengende og surrealistiske av dem. Det var da de virkelig følte på hvordan det var å gå utenfor grensene, leke, eksperimentere og tenke helsike heller.

Er det helt feil å tenke at de åpne dørene, den heiende fansen og det enorme budsjettet kanskje ikke er den beste resepten for kreativitet?

Jeg vet ikke. Kall meg gjerne pessimist, men jeg tror dessverre at denne enorme medvinden kan vise seg å være en bjørnetjeneste. Jeg skulle ønske at verdens beste komiserie fikk hvile i fred.