Husker du Milos Formans «The People vs. Larry Flynt» (1996)?

En film som gjorde inntrykk, i hvert fall på de av oss som var tenåringer på nittitallet – ikke minst på grunn av Woody Harrelsons strålende innsats som den prinsippfaste drittsekkpornografen Flynt.

Larry Flynt er jo såklart en virkelig fyr (duh), hvis liv ble snudd på hodet da han ble skutt utenfor et rettslokale i Georgia i 1978 sammen med sin advokat. Advokaten kom seg igjen, mens Flynt ble lam fra livet og ned.

Filmen viser med all tydelighet hvordan Larry Flynt etter skyteepisoden forsvinner i et dypt mørke, avhengig av dop og smertestillende – i tillegg fikk han et alvorlig slag som følge av medikamentbruken.

Mannen som skjøt Flynt, Joseph Paul Franklin, ble tatt flere år seinere, og viste seg å være en høyreekstrem galning som var forbannet fordi Flynt hadde trykket bilder av kopulerende mennesker med ulik etnisk bakgrunn.

Men ikke bare det, han hadde også drept et ukjent antall mennesker (mellom 18 og 20) i en periode mellom 1977 og 1980.

I går ble Franklin henrettet i Missouri, etter at alle begjæringer om benådning var blitt avvist.

Triste saker, ikke minst siden Franklin i dag framstod som en langhåret og bebrillet angrende synder, som ifølge forsvareren led av paranoid schizofreni etter omfattende misbruk i barndommen.

Larry Flynt hadde selv jobbet aktivt for at dødsstraffen ikke skulle fullbyrdes:

Æsj, virkelig trist.

Han burde hatt Edward Norton som forsvarer:

 

LES OGSÅ:

Ta deg en pille! Vi kårer filmhistoriens beste (og verste) psykologer

psykologer-copy