For oss som ikke hadde sett første sesong av danske «Forbrytelsen» lå den amerikanske nyinnspillingen «The Killing» lenge an til å bli fjorårets største tv-begivenhet.

Den hadde det meste: Et spennende plott, glitrende skuespillere og en kanal (AMC) som gir stor kreativ frihet.

Så kom den avslutningen på første sesong, der det – SPOILER ALERT – ble klart at vi ikke kom til å få noen løsning på hvem som drepte Rosie Larsen i første sesong. Snarere var sesongavslutningen egnet til å forvirre ytterligere, der det viste seg at enda flere av karakterene hadde mulige svin på skogen. Meningsytrere på blogger og sosiale medier var i harnisk.

I Harald Grennes anmeldelse av serien hos oss vektlegger han imidlertid at det ikke er slutten som teller, men snarere veien dit som griper seeren og holder fast.

Et sympatisk argument,og jeg husker ikke nå hvorfor jeg var så sikker på at morderen ville bli avdekket. Så selv om jeg sjekket hvem drapsmannen i den danske versjonen var (pokkers Wikipedia) har jeg bestemt meg for også å gi sesong to en sjanse.

I et intervju med Calgary Herald (serien spilles inn i Canada) sier AMC-topp Joel Stillerman at de ikke angrer på sesongavslutningen, selv om de burde ha dempet seernes forventninger om at drapsmysteriet skulle få en snarlig løsning:

– Men jeg skal spare deg bryet med å spørre: Du kommer til å finne ut hvem som drepte Rosie Larsen i denne sesongen. Definitivt, sier Stillerman.

I forbindelse med søndagens to timer lange sesongåpning er det nå sluppet et nytt klipp som fokuserer på det trøblete forholdet mellom Sarah Linden og sønnen Jack:

I Norge er det TV 2 som sender «The Killing», men det er ikke kjent når den nye sesongen eventuelt skal vises.

Amerikanske tv-kritikere som har anmeldt sesongåpningen av sesong to sier det fra et kunstnerisk perspektiv ikke er noen grunn til at ikke tidlige tilhengere også bør fortsette å se:

– Åpningsepisoden vil nok komplisere ting snarere enn å gi noen løsning. Det tyder også på at serieskaperne ikke vil la seg presse til å skru opp tempoet – noe som er en god, snarere enn dårlig, nyhet, skriver anmelder David Hinckley i New York Daily News.

 

For øvrig: Svenske Joel Kinnaman (som spiller Stephen Holder i serien) er bekreftet som Robocop i den kommende nyinnspillingen. Det kan du lese mer om her.