Om ikke nyheten om at det kommer (tre) nye «Star Wars»-filmer utelukkende kan karakteriseres som en «gla’nyhet for fansen», er dette definitivt en slik. En gla’nyhet, altså!

For Bryan Singer har meldt at han kommer til å regissere den neste X-Men-filmen, kalt «Days of Future Past».

Singer har jo, som kjent, regissert de to første X-Men-filmene, som kom i 2000 og 2003, og særlig toeren regnes vel som en ordentlig klassiker i superheltsjangeren.

Singer var med som produsent på forløperen «X-Men: First Class», som «Days of Future Past» er en oppfølger til (er du innvidd skjønner du dette, hvis ikke er det ikke så nøye).

Opprinnelig skulle Matthew Vaughn regissere som han også gjorde med «First Class», men han ble nødt til å trekke seg. Og da gjør Singer som Peter Jackson gjorde med «Hobbiten»: Han overtar like gjerne hjertebarnet selv.

Flesteparten av skuespillerne fra «First Class» er med på andre runde, blant dem Jennifer Lawrence og Michael Fassbender. Innspilling skal etter planen starte i London til våren, og filmen skal være klar til utgivelse i juli 2014.

Til neste sommer kommer for øvrig Bryan Singer med en annen storfilm, nemlig «Jack the Giant Killer» – basert på eventyret om Jack og bønnestengelen.