Bryan Cranston. For en mann! Om han ikke allerede var en legende etter rollen som pappa i «Malcolm in the Middle», var det i hvert fall ingen tvil etter at han gjorde Walter White til den mest skjellsettende rollefiguren på TV siden Tony Soprano.

Se denne videoen (med fantastisk upassende svulstig musikk) om du trenger en oppfrisker:

Og noen bloopers, for sikkerhets skyld:

Snart starter siste del av «Breaking Bad». Noen kaller det sesong fem, del to. Andre kaller det sesong seks. Dette er forvirrende.

Det som er uomtvistelig, uansett hvilket navn rosen måtte ha (for er ikke en rose du kaller en pølse fortsatt en rose? Shakespeare, folkens) er at livet med Walter White går mot slutten. Åtte timer eller så. Det er det vi har igjen.

Heldigvis behøver ikke et adjø til Walter White å bety slutten for vårt forhold til Bryan Cranston. Faktisk er det mye som tyder på at vi kan fortsette akkurat der vi slapp.

I den nye filmen «Cold Comes The Night» spiller han nok en fyr som banker på døra – den russiske gangsteren Topo, som skal ha tilbake pengene den lutfattige alenemoren Chloe (Alice Eve – hun fra «Star Trek» som også hooka opp med Vince i «Entourage») har stjålet.

Å, sier du at pengene er borte og du ikke vet hvor de er, Chloe? Topo motiverer! Som du kan høre i traileren posta øverst i saken:

«If you don’t find out, I will put bullet in your little girl’s ear.»

Utifra traileren kan vi tenne et lite lys for at Chloe blir beinhard og gir oss en litt mer realistisk vri på «Taken» – det hadde vært stas.

Stas er også premien til de to vinnerne av en «Breaking Bad»-konkurranse til inntekt for National Center For Missing And Exploited Children.

The Onion’s A.V. Club skriver at de heldige to fikk kjøre bobil med Cranston, Bob Odenkirk, Vince Gilligan, R.J. Mitte, Aaron Paul, Anna Gunn og flere andre fra serien til premieren for den siste sesongen.

– Dette er den mest utrygge kjøretøyet jeg noengang har vært i. Burde bli gøy. Det er en klovnebil men ikke like trygt, kommenterte Odenkirk.

Og Paul måtte blåse luft i skrittet til en fyr.

Og det finnes video:

Men nå føler jeg at vi beveger oss litt bort fra hovedretten: Bryan Cranston. For en mann. Visste du at han har vært med i en «X-Files»-episode?

«Breaking Bad»-skaper Vince Gilligan skrev episoden, og han kan prate om hvor fornøyd han er med jobben Cranston gjør i den i fire og et halvt minutt.

Forøvrig spiller også Bryan Cranston (for en mann! Visste du at har spilt skurk i «Airwolf»?) den ene hovedrollen i den kommende «Godzilla»-filmen til «Monsters»-regissør (for en mann!) Gareth Edwards?

Her tar Bryan seg tid til å snakke med HitFix om det, fordi det bare er den typen trivelig fyr han er:

Fordi han generelt er en triumf av et menneske, er det en glede å kunne avslutte med denne videokavalkaden av Cranstons mange roller. Alt fra «Mighty Morphin Power Rangers» til «Baywatch». God fornøyelse!

Og: For en mann!