Det er sjelden nyheter om nyinnspillinger blir særlig godt mottatt av filmfans, som regel fylles kommentarfeltene opp av klaging på Hollywoods mangel på fantasi. Samtidig skal vi huske på at noen av filmhistoriens beste filmer faktisk er remakes, fra «Some Like It Hot» til «The Thing» til «Heat».

Likevel er det vel liten sjanse for at denne lille setningen kommer til å bli mottatt med annet enn ekstrem misnøye: De skal lage en ny versjon av David Cronenbergs klassiker «Videodrome»!

«De» er i denne sammenhengen studioet Universal Pictures, som ifølge Deadline har hyret inn den svenske reklame- og musikkvideoregissøren Adam Berg til jobben.

Berg er langvarig samarbeidspartner med det svenske bandet Kent (han er Joakim Bergs bror, viser det seg), og har blant annet også laget følgende:

Ikke vanskelig å se at godeste Berg har kreative fibre i kroppen, men langt mer foruroligende er det at stymperen Ehren Kruger skriver manus – han har tidligere skrevet manuset til de to siste «Transformers»-filmene og «The Ring»-filmene.

«Videodrome» kom først ut i 1983, og var en særdeles original historie om en sjef for en kabeltv-stasjon (James Spader) som ved en tilfeldighet kommer over en satelittfeed sendt ut av Pennsylvania med særdeles grusomme skildringer av tortur og vold. Tv-sjefen øyner muligheten for en ny seerfavoritt, og prøver å komme i kontakt med produsenten av dette «Videodrome»-programmet. Dårlig idé.

Når nyinnspillingen tar tak i denne historien, ønsker Universal å modernisere historien en smule (som om den ikke er moderne nok fra før?), ved å inkludere elementer av nanoteknologi i en høybudsjetts sci fi-actionthriller.

Gudene vet hva David Cronenberg tenker om dette, forresten, samtidig skal det jo også påpekes at hans «The Fly» (1985) var en remake av Kurt Neumanns 1958-film ved samme navn.

Nei, det gjør det ikke bedre.