Både Jonah Hill og Leonardo DiCaprio er nok fryktelig glade for at de fikk roller i Martin Scorseses «The Wolf of Wall Street».

Ikke bare er den blitt en brukbar kassasuksess (filmen topper for tida norske kinolister), men begge to er også Oscar-nominerte for sin innsats i filmen. Dessuten ser det ut til å ha oppstått en aldri så liten bromance mellom skuespillerne, som nå har bestemt seg for å jobbe videre sammen.

For en måneds tid siden ble det klart at de to utvikler en tv-serie basert på livet til rapperen Q-Tip, men det er ikke alt.

Deadline rapporterer også at de to nå planlegger en film med Fox om sikkerhetsvakten Richard Jewell, som ble urettmessig anklaget for å ha noe med bombeangrepet under Atlanta-OL i 1996 å gjøre.

Historien til Jewell (som skal spilles av Jonah Hill) er svært spesiell: 27. juli 1996 oppdaget sikkerhetsvakten en mistenkelig pakke plassert midt i OL-parken.

Han varslet bombeeksperter og bidro i arbeidet med å evakuere folk, og ble først hyllet som en helt for at ikke flere liv gikk tapt da bomben til slutt gikk av (to mennesker ble drept og 111 skadd).

Like etterpå ble det klart at FBI hadde klare mistanker mot Jewell, noe også mediene fikk vite. FBI-teorien var at Jewell hadde plassert bomben og selv varslet om den for å skape blest rundt sin egen person.

Medietrykket var enormt, og da det til slutt ble klart at mistanken var ubegrunnet (den høyreekstreme terroristen Eric Robert Rudolph ble til slutt dømt for angrepet) fikk han store erstatningssummer fra en rekke mediehus – blant annet CNN og NBC.

En av dem som fulgte saken tett var Marie Brenner i Vanity Fair. Hun skrev artikkelen «The Ballad of Richard Jewell», som DiCaprio og Hills film nå skal baseres på.

Jewell ble for øvrig litt av en kulthelt i årene etter medieskandalen.

Blant annet fikk han en gjesterolle i «Saturday Night Live», der han fikk slå til Will Ferrell og tullet med at han også var ansvarlig for dødsfallene til prinsesse Diana og Mor Teresa.

Leonardo DiCaprio skal spille Jewells advokat L. Lin Wood, som gikk fra å være et helt ubeskrevet blad til advokatkjendis på grunn av saken.

PS: Dette er ikke første gang en av Marie Brenners artikler blir til film, hun skrev blant annet også artikkelen som dannet grunnlaget for Michael Manns «The Insider» med Al Pacino og Russell Crowe.

De siste årene har det imidlertid oppstått en rekke konflikter om hvor mye royalties journalister får ta av filmrettigheter i forhold til mediehusene som gir ut magasinene, mer om det her.