Tipper Sveriges Television og Dansk Radio gnir seg godt i hendene nå.

Ikke bare har de solgt originalversjonen av krimsuksessen «Broen» til 56 land (!), de har også solgt lukrative rettigheter for nyinnspillinger til flere kanaler. Fra før er det kjent at den amerikanske kanalen FX har utviklet en pilot på en egen versjon, der liket bli å finne på grensen mellom USA og Mexico.

Og nå har også Sky i England og Canal Plus i Frankrike gått sammen om å lage enda en versjon, titulert «The Tunnel».

Showrunner for serien skal ifølge Deadline være Ben Richards («Spooks», «Outcasts», «Party Animals»), men manusforfattere skal hentes fra begge land.

Plottet skiller seg dog noe fra originalen. Handlingen foregår i Folkestone og Calais, der etterforskerne Karl Roebuck og Elise Wassermann etterforsker et drap på en fransk politiker.

Deadline hinter om en «shocking discovery», som trolig innebærer kroppsdeler fra flere kvinner med ulik nasjonalitet, og dermed er det duket for en kriminalsak der ulike politikulturer må samarbeide om en sak som også har personlige implikasjoner for de involverte.

Produksjonen starter opp seinere i januar, og premiere blir trolig i løpet av året.

Imens er sesong to av originale «Broen» under innspilling i Sverige og Danmark.

Denne gangen er miljøsaken i fokus, og en gjeng miljøaktivister går hardt til verks under Øresundbroen. Saga Norén og Martin Rhode blir atter en gang innkalt, og saken som rulles opp viser seg å være større enn den først virket.

Men det har også skjedd ting med hovedkarakterene siden sist:

– Handlingen starter ett år etter avslutningen av den første sesongen. Martin sørger fortsatt over tapet av sønnen og befinner seg i en følelsesmessig hengemyr han ikke kommer opp av. Kona har forlatt ham og han lever alene. Saga har på sin side fått seg kjæreste for første gang, og dette byr naturlig nok på nye utfordringer for henne, sa serieskaper Hans Rosenfeldt til Nrk.no i fjor høst.