Skuespillere krangler altfor sjelden offentlig (et underholdende unntak var George Clooneys bitende angrep mot Leonardo Di Caprio tidligere i år), men Sir Ian McKellen og Damian Lewis (Brody i «Homeland») har hatt en aldri så liten feide de siste dagene.

Det hele startet da Lewis ble intervjuet om sin teaterbakgrunn i The Guardian i oktober.

Lewis uttrykte lettelse over å ha kommet seg bort fra teateret, og at han som tjueåring var bekymret for å bli en av disse «overspillende, skrullete skuespillerne som hadde en god scenekarriere, men som ikke fikk noen filmjobber før jeg ble 50 og deretter bare få roller som trollmenn».

Et noe merkelig sitat, men det er ikke så merkelig at mange trodde Lewis her snakket om Ian McKellen.

McKellen hadde en veldig framgangsrik scenekarriere i flere tiår, før han som noen-og-femtiåring først fikk et ordentlig gjennombrudd i filmmediet. Og aller best kjent er han naturligvis som Gandalf i «Ringenes herre»– og «Hobbiten»-filmene.

gandalf

McKellen var forundret over uttalelsene til Lewis, men reagerte egentlig med en gandalfsk verdighet:

– Så han syns synd på meg, gjør han? Vel, jeg er svært lykkelig, han trenger ikke å bekymre seg, uttalte han til Radio Times.

Han vedgår at han fikk et filmgjennombrudd seint i karrieren, men ser ikke det som noe problem.

– For å snu det på hodet: Jeg er glad jeg ikke var en av de skuespillerne som ble en stjerne veldig tidlig, og ble låst til å gjøre prosjekter jeg ikke likte bare for å sikre at pengene strømmet inn, sier McKellen.

I dag fossror/beklager imidlertid Lewis alt sammen, og har sendt en ny presisering via The Guardian:

– Jeg er forferdelig flau over at mine uttalelser er koblet på negativt vis mot Sir Ian McKellen. Jeg har alltid vært, og er fortsatt, en stor fan og beundrer av Sir Ian.

– Han er en av de virkelig store, og en av grunnene til at jeg i det hele tatt ønsket å bli skuespiller. Sitatet i The Guardian er en standardfrase jeg har sagt siden 1999 – det var en generisk analogi som aldri var ment å beskrive noens faktiske karriere. Jeg har kontaktet Sir Ian McKellen og ydmykt bedt om unnskyldning.

Så da, så. Alle blir venner igjen, og media har skylda. God jul!