At historien om Beach Boys-legenden Brian Wilson er potensielt velegnet for film er det vel ingen tvil om – dominerende far, suksess i ung alder, seinere psykisk sykdom, eksentriske mesterverk, dype daler. Så har vi også det store comebacket med suksessrike turneer på begynnelsen av 2000-tallet.

Selv om jeg er fan har jeg likevel vært litt skeptisk til en Brian Wilson-film – historien er liksom så sterk i seg selv, at en helt streit biografifilm neppe har noe nytt å si oss.

Heldigvis ser det ikke ut som om kommende «Love and Mercy» blir så veldig streit.

Nå skriver The Hollywood Reporter at Paul Dano er hyret inn for å spille hovedrollen i filmen. Et godt valg – de har jo en viss fysisk likhet, og Dano har også blitt en solid skuespiller etter hvert med filmer som «Little Miss Sunshine», «There Will Be Blood», og fjorårets «Ruby Sparks» på merittlista.

«Love and Mercy» har vært planlagt i årevis, og vi hadde nesten trodd at planene var lagt på hylla – men nå ser det i stedet ut til at prosjektet skyter fart.

Manuset er skrevet av Oren Moverman (som også skrev den eksperimentelle Dylan-filmen «I’m Not There»), mens regien er ved debutant Bill Pohlad som også har jobbet som produsent på ambisiøse filmer som «The Tree of Life» og «Into the Wild».

Både Moverman og Pohlad har i flere intervjuer gjort det klart at de ønsker å leke med form og struktur, og at de vil konsentrere seg om noen viktige hendelser i Brians liv.

Så dette kan bli ordentlig spennende.

Best av alt er for øvrig at filmskaperne har fått Brian Wilsons velsignelse til å lage filmen, og har også da fått lov å bruke originalmusikk fra Beach Boys og Wilsons solokarriere.

Går alt som det skal begynner innspillingen av filmen til sommeren.