Aner vi et Tegn i Tiden her? Det er hvertfall tydelig at det er en viss tro på film-oppfølginger av høyt verdsatte tv-serier rundt omkring i underholdningsbransjens styrerom.

Dagen etter at «Deadwood»-filmen går i opptak, og mens vi alle venter på nyheter om den bebudede «The Sopranos»-prequelen, får The Hollywood Reporter nyss i at «Breaking Bad»-skaper Vince Gilligan jobber med en ny film som skal være satt til samme univers som den populære serien.

Kodenavn

Etter å ha blitt utviklet under kodenavnet «Greenbrier» er filmen angivelig klar for å gå i opptak i løpet av kort tid. Det skjer selvsagt i New Mexico, hjemstaten til serien hovedperson Walter White, og der den lokale filmkommisjonen kan bekrefte at et prosjekt med denne tittelen har booket seg inn for en innspillingsperiode som strekker seg fra november til februar.

Originalserien gikk fra 2008 til 2013 og følger den kreftsyke Whites ferd fra nøysom kjemilærer til metamfetaminprodusent i særklasse. Serien er regnet som en av tidenes beste dramaserier og vent det som er å få av priser, inkludert 16 Emmy.

Den har allerede fått en avløper i form av serien «Better Call Saul», hvis fjerde sesong ble tilgjengelig på Netflix i august.

Røyklegging

THR har tynt med detaljer om den nye filmen og skriver at det er åpent om den er tenkt for kinodistribusjon eller tv, om noen av skuespillerne fra serien er involvert, og om det dreier seg om en forhistorie eller en fortsettelse. Men ifølge lokalavisa Albuquerque Journal er «Greenbrier»-prosjektet beskrevet som «fortellingen om en kidnappet mann og hans kamp for frihet» (som naturligvis kan være like mye røyklegging som prosjektets tittel).

Filmen blir Gilligans første for tv-satsingen til filmstudioet Sony Pictures, som han har undertegnet en lukrativ utviklingsdeal med. Han skal selv skrive manus og muligens regissere filmen, ifølge THR. De utøvende produsentene på «Better Call Saul» skal også være omfattet av planene.

Da vi traff serieskaperen på Nordiske Seriedager i forfjor, snakket han om det å ha mottatt så mye heder og ære for en serie:

– Du vet, det er som at du elsker karamell-iskrem og noen ruller inn et gedigent brett med et halvt tonn karamell-iskrem. Så spiser du en god slump, og på et eller annet tidspunkt sier du: «Vet du hva? Det var jommen godt, nå har jeg antagelig fått nok karamell-iskrem for resten av livet.» Med det sagt: Om folk slutta å snakke om «Breaking Bad» og det gikk et år eller to ville jeg antagelig kasta meg rundt og sagt «hei, vent nå litt, hva med meg? Jeg vil ha mer karamell-is!»