Selv om (nesten) hele verden venter på «Breaking Bad»-finalen, går verden som kjent også videre. Mannen bak den usannsynlige narkobaron Walter White, «Breaking Bad»-skaper og produsent Vince Gilligan, har ifølge internett fått grønt lys for detektiv-serien «Battle Creek».

Det er tv-nettverket CBS som setter i gang produksjonen sammen med Sony Pictures TV, og Gilligan & Co er garantert premiere i beste sendetid høsten neste år, skriver New York Times.

Serien «Battle Creek» finner sted i byen Battle Creek, Michigan. Vi møter to politidetektiver, den ene naiv, den andre kynisk, men som uansett rensker byens gater for kriminelle. Og visstnok er det en FBI-agent med i bildet – hvis førsteinntrykk antakelig ikke stemmer med virkeligheten.

Vince Gilligan er et hett navn i amerikansk tv-bransje for tida. Grunnen er selvfølgelig at de siste «Breaking Bad»-episodene har vært en parade i fantastisk drama med gode seertall.

Slikt skaper nye muligheter, og New York Times melder at CBS allerede har forpliktet seg til å sende alle 13 episodene.

Slik var det ikke sist Gilligan prøvde å få serien på lufta. Variety opplyser at han prøvde å selge serien til CBS tilbake i 2002 (da Gilligan var ferdig med «X-Files»), men at ledelsen den gang la prosjektet på hylla.

Vi kan vel alle konkludere med at dette har vært en god uke for Mr. Gilligan: En Emmy på søndag, buzz-o-rama rundt «Breaking Bad»-finalen (vi gjetter vilt vi også) og garantert arbeid det neste året.