Sist Angelina Jolie og Brad Pitt spilte i en film sammen var i 2005, med «Mr. & Mrs. Smith» (bildet). Kort tid etterpå var «Brangelina» et faktum.

Nå skal seksbarnsforeldrene spille sammen igjen. Prosjektet deres, «By the Sea», har akkurat fått grønt lys hos Universal Pictures, og skal begynne opptak på Malta neste måned. Det skriver Hollywood Reporter (via The Guardian).

Paret skal både spille hovedrollene og produsere, mens Jolie selv står for både manus og regi.

De blir hennes andre regissørjobb på rappen, etter den biografiske dramafilmen «Unbroken», historien om OL-deltakeren og krigshelten Louis Zamperini. Denne filmen har manus fra Coen-brødrene, og kommer på kino i januar.

Begge prosjektene er laget hos Universal, under oppsyn av styreleder Donna Langley. Det er dette samarbeidet som gjorde det nye prosjektet mulig, slik vi tolker Jolie i en uttalelse:

– Jeg er veldig glad for å fortsette samarbeidet med Donna og hele Universal-gjengen, nå som jeg fullfører «Unbroken» og begynner å arbeidet med «By the Sea», sier hun.

– De har skapt et unikt rom for historiefortellere, og jeg ser frem til den fortsatte lidenskapen og støtten de har gitt meg som filmskaper, fortsetter Jolie, på Hollywoods eget pressemelding-språk.

Langley synes å være like entusiastisk, og henter frem alskens fine adjektiver:

Angelina fortsetter å vise frem sine usedvanlige formidlingsevner både foran og bak kamera, og vi er henrykt over å fortsette samarbeidet med henne med «By the Sea». Angelina og Brad er to av Hollywoods fremste talenter, og vi er begeistret over å få være del av deres samarbeid på dette sterke stykket.

brangelina2

Jolie skal tidligere ha sagt at det er snakk om «en liten film».

– Det er ikke en actionfilm. Det er en type film vi elsker, men sjeldent spiller i. Den er en veldig eksperimentell, indie-aktig film der vi får være skuespillere sammen, og være rå, åpne, få lov til å prøve ut ting.

Etter sigende er det snakk om en romanse. Detaljer om handlingen, eller når filmen ventes ferdig, er ikke kjent.

Forresten: Ikke at Angelina Jolie bør ha noen økonomiske bekymringer, men en studie publisert i Journal of Management Inquiry tidligere i år viste at kvinnelige skuespillers karrierer i snitt stuper etter fylte 34. Jolie, som er 39, er fortsatt blant kvinnene som tjener aller best, men kanskje er det også for å ha flere ben å stå på at hun migrerer til den andre siden av kamera.