Forutsatt at westernfilmen «Jane Got a Gun» noen gang kommer ut, håper vi Vanity Fair eller New York Times har rydda unna til en 20-siders reportasje om hva i helsike som egentlig har foregått bak kulissene.

Filmen var på papiret et ordentlig prestisjeprosjekt, der Lynne Ramsay («Vi må snakke om Kevin», Morvern Collar») satt i registolen. Hun valgte imidlertid å utebli fra settet, og sluttet på innspillingens første dag.

Regissør Lynne Ramsay.

Produsent Scott Steindorff var rasende, men klarte å skaffe en ålreit erstatning i Gavin O’Connor («Warrior») på rekordtid.

Så begynte imidlertid skuespillerne å falle fra.

Først ut var Michael Fassbender, som forsvant en ukes tid før innspillingen startet.

Så sluttet Jude Law, som valgte å bli med på filmen var nettopp fordi Ramsay skulle regissere – men med henne ute av bildet forsvant han også.

Law ble erstattet av Bradley Cooper som filmens antagonist, men nå har også han valgt å trekke seg, ifølge The Hollywood Reporter.

Begrunnelsen er i utgangspunktet streit nok:

– På grunn av en kalenderkrasj mellom filmen jeg for tida spiller inn med David O. Russell («American Hustle») og «Jane’s Got a Gun», må jeg dessverre trekke meg fra dette svært spennende prosjektet. Jeg hadde oppriktig gledet meg til å være en del av filmen, og håper å kunne jobbe med alle de involverte i framtida, sier han i en uttalelse til The Hollywood Reporter.

Timingen er imidlertid mildt sagt uheldig, selv om det foreløpig ikke er klart om det vil forsinke filmen nevneverdig.

En stor del av filmen er allerede spilt inn, men siden O’Connor kom inn på så kort varsel ble det bestemt at de skulle ta en pause midtveis slik at regissøren kunne få litt tid til å komme à jour. Cooper skulle etter planen ha spilt inn sine scener etter denne pausen.

Produsenten skal visstnok ha tilbudt Coopers rolle til Jake Gyllenhaal allerede (han har takket nei), så en erstatning er utvilsomt underveis. Filmens store stjerne, Natalie Portman, er etter i hvert fall fremdeles på plass – hun er jo også en av produsentene, og har således mer investert enn mange av de andre.

Hva i all verden er det som har skjedd her? Som en kilde sier til The Hollywood Reporter:

– En eventuell film om innspillingen av «Jane Got a Gun» kunne fort blitt mye mer spennende enn filmen i seg selv.