Vi er vel forbi der at det er veldig oppsiktsvekkende at Netflix kjøper eksklusive filmrettigheter – altså anskaffer seg filmer som dermed kommer rett på strømmetjenesten uten å gå omveien om kinoene først.

Nå skal det bli spennende å se om de lykkes med strategien. 28. august kommer «Crouching Tiger, Hidden Dragon II: The Green Legend» på Netflix over hele verden, og i månedene og årene som kommer følger en rekke prosjekter.

Nå melder Deadline at Netflix også har punget ut for filmen «War Machine», en satirisk krigskomedie fra flinke David Michôd («Animal Kingdom», «The Rover»).

Her skal Brad Pitt spille en amerikansk general, inspirert av Stanley McChrystal – NATOs ekstremt frittalende øverstkommanderende i Afghanistan som måtte trekke seg etter en kontroversiell Rolling Stone-artikkel.

Artikkelen ble seinere til en bok («The Operators: The Wild And Terrifying Inside Story Of America’s War In Afghanistan»), skrevet av nå avdøde Michael Hastings. Og det var denne boka Pitt kjøpte filmrettighetene til via sitt produksjonsselskap Plan B, og som nå kommer rett på streaming.

Dette er vel en typisk film som lett kunne ha blitt bortprioritert på norske kinoer (på tross av Pitts stjernestatus), så fint for oss at den i stedet kommer rett på nett.

Billig er det dog ikke. Ifølge Deadline punger Deadline ut 30 millioner dollar for distribusjonsrettighetene i de markedene der strømmetjenesten er.

 

PS: Også HBO har sikret seg Brad Pitts tjenester.