Ny toppjobb for Hollywoods mest prominente finnmarking! Vi vet tilfeldigvis at Tommy Wirkola har jobbet med å skrive flere edgy tegneseriehistorier om til tv/filmmediet, og nå ser det ut til at et av dem har truffet akkurat der det skal. AKA paydirt.

For ifølge Deadline er Adam McKay«Anchorman»-regissøren som sto for en av årets mest oscarnominerte filmer i «The Big Short» – klar for å realisere Wirkolas manus basert på tegneserien «Irredeemable».

McKay! Foto: Eva Rinaldi/CC BY-SA 2.0
McKay! Foto: Eva Rinaldi/CC BY-SA 2.0

Det på oppdrag fra selveste 20th Century Fox, som med dette tar fatt på sitt tredje superheltunivers etter «X-Men» og «Deadpool».

Med sin moralske tvetydighet vil nok «Irredeemable» anta noe av den voksne tonen til sistnevnte film, som er en av årets store suksesshistorier på kino. Serien, som dukket opp på forlaget Boom! i 2009 og kom i 45 hefter før det var slutt, handler om en superhelt – Plutonian – som får det for seg at han skal utrydde, ikke redde menneskeheten.

For å stoppe ham må hans tidligere kolleger i superheltkollektivet Paradigm alliere seg med ingen ringere enn sin fremste erkefiende.

irredeemable34_rev_page_4

For innsatsen fikk serieskaper Mark Waid den høythengende Eisner-prisen, mens Boom! ifølge Deadline ble kvitt en hel million hefter, så det er ikke (akkurat) fra laveste hylle i seriesjappa Tommy Wirkola har hentet sitt nye prosjekt.

Han er som kjent i ferd med å legge siste hånd på Noomi Rapace/Willem Dafoe/Glenn Close-filmen «What Happened to Monday», en indieproduksjon som blir hans første siden studiofilmen «Hansel & Gretel: Witch Hunters» i 2013.

Blant hans tidligere bedrifter er «Kill Buljo» og «Død Snø»-filmene.