Svenske Ola Rapace har hatt et godt år med sin første store internasjonale rolle i Bond-filmen «Skyfall», der han får boltre seg (en stund) som leiemorderen Patrice.

Men samtidig med innspillingen av Sam Mendes‘ storfilm, pendlet Noomi Rapaces eksmann til Oslo for å være med på innspillingen av Iram Haqs spillefilmdebut «Jeg er din».

– Jeg syntes Ola passet så godt til rollen som Jesper, og tok kontakt med agenten hans. Vi møtte ham i Stockholm, og han tente umiddelbart på manuset og hele prosjektet, sier Haq til VG.

«Jeg er din» er ifølge Filmweb en fortelling om Mina, en annengenerasjons innvandrerkvinne og alenemor og hennes følelse av ensomhet og utenforskap. Mina lever i et vakuum etter å ha tatt et valg for mange år siden, og har delvis brutt med sin biologiske familie.

Amrita Acharia, Ola Rapace og regissør Iram Haq.

Ifølge VG har filmen et totalbudsjett på åtte millioner kroner, og den er premiereklar i august.

– Iram er en spennende regissør og et menneske som ikke gir seg før hun får det som hun vil. Jeg beundrer henne for hennes standhaftighet og kreativitet, uttaler Rapace til avisa.

Iram Haq har tidligere vunnet priser og ble tatt ut til Sundance med kortfilmen «Skylappjenta». Hun hadde også hovedrollen i spillefilmen «Import-Eksport», og spilte i Varg Veum-filmen «Falne Engler».

Øvrige navn på rollelista til «Jeg er din» inkluderer Amrita Acharia (som hadde en liten rolle i HBO-serien «Game of Thrones»), Prince Singh, Trond Fausa Aurvåg, Lena Kristin Ellingsen og Tobias Santelmann.