Denne uka kom Glenn Greenwalds «No Place to Hide: Edward Snowden, the NSA, and the U.S. Surveillance State» ut på norsk, under tittelen «Overvåket» (les redaktør Erik Møller Solheims artige bloggberetning om utgivelsen her).

Nå skal også boka danne utgangspunkt for en film.

Det er ingen ringere enn James Bond-produsentene Michael G. Wilson og Barbara Broccoli ved EON Productions som skal produsere den politiske dramathrilleren, som er ventet å være i samme realistiske stil som Sony-filmer som «The Social Network» og «Captain Phillips».

Bokens forfatter, Guardian-journalist Glenn Greenwald, er mannen som hjelper Snowden med å få ut de lekkede hemmelige dokumentene om amerikansk etterretning.

– Edward Snowdens eksplosive åpenbaringer har reist viktige spørsmål om statens rolle når det gjelder å beskytte sine borgere, og om balansen mellom nasjonal sikkerhet og personlig frihet. Vi er svært stolte over at Michael, Barbara og Glenn valgte Sony for å bringe denne medrivende historien til det store lerretet. Jeg tror Glenns beretning om denne utrolige internasjonale begivenheten vil bli en gripende og uforglemmelig film, sier Columbia Pictures president Doug Belgrad i en pressemelding, gjengitt i The Hollywood Reporter.

Glenn Greenwalds bok er en skremmende personlig beretning om en av de mest aktuelle politiske hendelser i vår tid. Vi er begeistret over å jobbe med Glenn slik at vi kan bringe denne viktige historien til lerretet, sier Broccoli og Wilson.

Dette virker definitivt spennende.

Broccoli og Wilson har de senere årene også jobbet med å realisere flere ikke-Bond-prosjekter; deriblant en planlagt remake av skrekkfilmen «Curse of the Demon» (1957) og en ny filmversjon av Ian Flemings «Chitty Chitty Bang Bang».

I år er det premiere på kjærlighetsdramaet «The Silent Storm», som Broccoli og Wilson er sjefsprodusenter for. I hovedrollene finner vi Damian Lewis («Homeland») og Andrea Riseborough («Oblivion», «Never Let Me Go»).

Det er foreløpig ikke kjent om filmen får nordisk distribusjon.