I over en uke har Hollywood utforsket muligheten for å lage en film basert på den planlagte boken om den mye omtalte spionsiktede varsleren Edward Snowden.

Bokens forfatter er Guardian-journalist Glenn Greenwald, som hjelper Snowden med å få ut de lekkede hemmelige dokumentene om amerikansk etterretning.

20th Century Fox, Sony Pictures Entertainment og HBO er blant selskapene som kjemper om filmrettighetene. Men foreløpig har ingen av selskapene klart å sikre seg en avtale, melder New York Times.

Hos Sony er ingen ringere enn James Bond-produsenten Barbara Broccoli tilknyttet prosjektet. Det lyktes ikke New York Times å få tak i Broccoli.

Boken skal utgis av forlaget Macmillans Metropolitan Books, etter planen i mars 2014. En ferdig film kan trolig tidligst ventes sent 2014/starten av 2015.

Fox skal ha trukket seg fra budet på filmrettighetene, delvis på grunn av bekymringer om historiens siste akt. For tiden befinner Snowden seg på en hemmelig adresse i Moskva av frykt for å bli oppsporet av amerikanske agenter, og det er vanskelig å spå hvordan historien vil ende.

Det er i denne sammenhengen verdt å nevne at Barbara Broccoli og Michael G. Wilson de senere årene har jobbet med flere ikke-Bond-prosjekter; deriblant en planlagt remake av skrekkfilmen «Curse of the Demon» (1957) og en ny filmversjon av Ian Flemings «Chitty Chitty Bang Bang».

Neste år blir det premiere på kjærlighetsdramaet «The Silent Storm», som Broccoli og Wilson er sjefsprodusenter for. I hovedrollene finner vi Damian Lewis («Homeland») og Andrea Riseborough («Oblivion» og «Never Let Me Go»). Det er foreløpig ikke kjent om filmen får nordisk distribusjon.