Årets Cannes-festival er et par uker unna, og selv om norske filmer glimrer med sitt fravær er danskene bedre representert.

Blant annet med en ny western, kalt «The Salvation», som skal ha en midnattsvisning utenfor konkurranse.

Nå er den første traileren til filmen, som har et nesten like stort budsjett som «Kon-Tiki» (80 millioner danske kroner), her.

«The Salvation» finner sted i 1870-årenes USA, der familien til den danske utvandreren John (Mads Mikkelsen) blir brutalt slaktet ned.

salvation

John klarer å oppspore og hevne seg på drapsmannen, men blir selv offer for en hevnaksjon når gjerningsmannens bror, den nådeløse oberst Delarue, dukker opp.

Filmen gjenforener Mads Mikkelsen og Eva Green, som også spilte sammen i «Casino Royale», mens Mikael Persbrandt og den tidligere fotballstjernen Eric Cantona spiller henholdsvis hovedkarakterens bror og en slagferdig korsikaner.

Regissør er Kristian Levring, som i sin tid var en av de originale Dogme-regissørene og som ikke har laget spillefilm siden «Den du frygter» (2008).

– Det blir en 100 prosent klassisk western med en hevnhistorie som endrer seg og får en ny vending med tanke på hvem som hevner hvem og hvorfor, har Levring uttalt til Politiken.

Det er ikke offentliggjort når «The Salvation» får norsk kinopremiere.