Å påstå at entusiasmen står i taket før femte og siste sesong av «Boardwalk Empire» kommer i september ville vel vært å lyve, men det er vel mer enn noe annet et tegn på hvor bortskjemte vi er blitt.

For «Boardwalk Empire» ER en bra serie som har kvernet ut strålende figurer på løpende bånd. Hadde ikke konkurransen vært så tøff i år, ville for eksempel Jeffrey Wright vært en soleklar Emmy-vinner for sin rolletolkning av Dr. Valentin Narcisse i fjorårets fjerde sesong.

Før siste sesong kommer det uansett til å skje omfattende endringer, forteller Michael K. Williams, som spiller Chalky White i serien.

Manusforfatterne har nemlig bestemt seg for å hoppe sju år fram i tid, til 1931.

– Den store depresjonen har begynt. Tiden med skinnende sko og fancy dresser er borte forlengst, forteller han til Den of Geek.

Om dette er et grep manusforfatterne har måttet gjøre fordi HBO bestemte seg for å avslutte serien raskere enn de opprinnelig hadde tenkt, vites ikke.

Men som TIME skriver var 1931 et temmelig viktig mafiaår – det var blant annet da Al Capone (Stephen Graham) ble dømt for skattebedrageri. Dog er det litt kjipt om vi går glipp av hissigproppens glansdager som Chicago-sjef, som startet i 1924.

I 1931 ble også Joe Masseria (Ivo Nandi) myrdet, da Lucky Luciano (Vincent Piazza) kuppet makten i Genovese-familien.

Arnold Rothstein døde for øvrig i 1928, så hvis serien er tro mot historien kan det bety at vi har vinket farvel til Michael Stuhlbargs herlige figur.

Men helt tro mot virkeligheten er ikke serien alltid, noe du kan lese mer om i ScreenJunkies‘ nøye gjennomgang.