Tittel: «Blodtur»
Hvor: Netflix
Hvorfor: Absurd, men gøy
Kategori: Horror / thriller

Norge har gjort det igjen! Vi har begått skrekk – og resultatet er skrekkelig.

Den norske antologiserien «Blodtur» kom nylig ut på Netflix. Med Kjetil Indregard («Maniac») på manus og Atle Knudsen («ZombieLars») på regi, og med solide skuespillere som Ine Marie Wilmann, Synnøve Macody Lund, Nader Khademi, Silje Storstein og Benjamin Helstad på laget, lå det an til å bli en suksess.

Vi er dessuten inne i en god periode for det grusomme, der folk sluker skrekkfilm og -serier rått, så det er riktig tidspunkt å kaste seg på bølgen. Å velge antologiens form, der hver episode er en egen, avsluttende historie, er en god måte å holde det tight på.

Derfor burde nivået mildt sagt være høyere enn det er.

For fy fader, her snakker vi koko opplegg.

Fatsuit gjør dessverre comeback

«Blodtur» serverer seks enkeltstående episoder, hvor alle har den samme innledningen fra en urovekkende busstur.

Her skjønner du fort at det er fare på ferde, men åpningen er som tatt ut av en episode av «Grøsserne». «Er serien for barn, tro?» spurte jeg meg selv halvveis inn i første episode. Svaret er «kanskje».

Det har ingenting å si i hvilken rekkefølge du ser episodene, eller om du bare ser et par. Mitt tips er å blankt droppe episode to, «Tre brødre», og episode tre, «Karakterdrap».

Disse er de desidert verste – fullstendig usammenhengende og med så erke-klein dialog at det ikke er gøy lenger.

Om du likevel vil ha deg en god latter byr episode tre på et monster inni en Mac, som tatt direkte ut av en barne-tv-serie, og vi får se Macody Lund i en slags fatsuit.

Hele punchlinen med denne episoden er at hun føler seg stygg og oversett, utfordret av sønnens sprudlende unge kjæreste som hun er sikker på at mannen hennes har the hots for.

Mitt forslag er å gjøre om hele episoden til en drikkelek: Hver gang det er klein dialog eller noe fullstendig meningsløst skjer, ta en shot.

Jeg lover deg at du er pære før den halvtimes lange episoden er omme, og er du heldig glemmer du den i samme slengen.

Et lys i mørket

Den episoden som ga meg mest var nummer fire, «Rottefelle». Den er helt ute den også, men hakket mer troverdig. Til tross for et svakt plot er flere av hovedpersonene interessante i det som er en slags murder mystery-historie fra Barcode.

Under en middag for å hylle et gjennombrudd i antidepressiva-industrien blir selve prototypen stjålet. Sjefen mister hodet og går usedvanlig langt for å tvinge den som stjal pillen til å tilstå,  – så langt at han nesten dreper alle, inkludert sin egen kone.

Episoden er leken, tross noe rar dialog, men det er jo et av varemerkene til «Blodtur».

Om du, som jeg, har en del tid å slå ihjel om dagen, skader det ikke å bruke tre timer på å tråle seg gjennom hele serien.

Om ikke annet er flere av episodene ganske oppfinnsomme, det er mange artige kostymer og tidvis bra skuespill.

Men er den skummel? Bare skummelt dårlig.

Setter du pris på våre tips og anbefalinger? 

Filter Film og TV har siden 01.04.2020 vært en tjeneste fra Filter Media Norge AS som lages utenfor redaksjonene, men innholdet er ikke styrt av avtaler med enkeltaktører. Alle våre dyktige skribenter har fått fritt spillerom til gi leserne sine beste strømmetips og disse er tilgjengelig på våre nettsider, i vårt nyhetsbrev eller i vår eminente chatbot! Dette er helt GRATIS. Men hvis du liker det du får, ber vi ydmykt om din støtte. 

Du kan bidra med en 15 kroners ukentlig donasjon, en uforpliktende valgfri donasjon eller få en rålekker Filter t-skjorte når du donerer 498 kroner. Din donasjon støtter også den viktige journalistikken som vår søsterpublikasjon Filter Nyheter står for. Donasjonen foregår i Vipps, krever ingen annen innlogging eller bruker, og er like enkel å sette opp som å kansellere.

Bare klikk på knappen under så blir det hele gjennomført.  Samtidig godtar du våre vilkår.

Vil du heller støtte oss med 498,- slik at du får en t-skjorte, velger du din størrelse her:

 

Ønsker du å donere ett større (eller mindre) beløp uten t-skjorte, kan du gjøre dette direkte i Vipps-appen. Velg «Send» og tast inn nummeret 514053 (eller søk opp Filter Media).

 

Happy streaming! / Gledelig strømming!