Vi har sett Kiefer Sutherlands Jack Bauer kappe av huer og bedrive annen Fox-sertifisert tortur til lite politisk korrekt publikumsapplaus i «24».

Hvordan «Slumdog Millionaire»-skuespiller Anil Kapoor vil oppføre seg når han skal innta hovedrollen i den indiske versjonen av den amerikanske tv-serien, gjenstår nå å se.

Kapoor har spilt i over 100 Bollywood-filmer gjennom sin karriere, og var også med i originale «24» som statslederen Omar Hassan.

53-åringens rollefigur skal ifølge AP baseres tungt på Jack Bauer, og Kapoor kjenner (eventuelt ikke) sin besøkelsestid:

– Jeg skal ikke spille «safe», jeg skal spille hovedrollen. Jeg er en filmstjerne!

Men det er ikke (bare) en overdreven selvtillit som gjør at Kapoor sier dette – han legger også hodet på blokka når han går i gang med tv-serien. Til tross for hans høye stjerne hjemme og ute, er det nemlig ikke gitt at en indisk «24» blir en umiddelbar suksess.

Av de mest populære tv-seriene på indisk tv er kun én (på tiendeplass) krimrelatert – resten er daglige såpeoperaer. Det hindrer ikke indiske «24» fra å bli en av de dyreste tv-seriene noensinne laget i landet – samt utrolig nok den første sesongbaserte dramaserien.

Og grunnen til at Kapoor nevner sin filmstjernestatus, er fordi serien også blir den første med en Bollywood-stjerne i hovedrollen.

Kanalsjef Raj Nayak i Colors channel, som skal sende serien kanskje så tidlig som august i år, forteller at «de indiske massene» er hovedmålgruppen for serien.

– De har ikke sett noe som dette før.

Seriens regissør Abhinay Deo trekker også fram hvordan serien både vil trekke veksler på indernes kjærlighet for filmstjerner og problemene landet til daglig står overfor:

– Vi gir dem stjernen deres, og vi gir dem en tematikk som står dem nær. Hvordan kan dette feile?

Tør vi tippe på at også indiske Jack Bauer vil ha sitt svare strev med å kjempe mot terrorister – og at pakistanske tv-tittere kanskje vil ha en smule vanskelig for å bli like glade i serien?