I februar til neste år er det klart for «House of Cards», den første store egenproduksjonen til Netflix («Lilyhammer» må vel anses for å ha vært en prøveballong i så henseende).

Serien er en adapsjon av en BBC-serie fra begynnelsen av 90-tallet, og er utviklet av fintfolk – blant dem Kevin Spacey og David Fincher (regissøren bak «Fight Club» og «Se7en»).

Nå har amerikanske Netflix sluppet en trailer fra serien. Den er ikke ute på Youtube ennå, men du kan se den her.

Fincher har også regissert de to første episodene, som følger karakteren Francis Underwood (Kevin Spacey), en maktglad og manipulerende Washington-politiker. Dette ser jo veldig stilig ut, og virker som en type dialogrikt kvalitetsdrama som man vanligvis forventer fra USAs største kabelselskaper som HBO, Showtime etc.

Men (nesten) like spennende som serien i seg selv, er hvilke konsekvenser det får at Netflix nå går i direkte konkurranse med de etablerte tv-selskapene om egenproduksjoner. Netflix vant budkrigen mot nevnte HBO og AMC om denne serien, og kommer til å publisere hele sesongen av serien samtidig på sine tjenester 1. februar – antakelig også i Norge.

Hvis dette blir en suksess, hvordan kommer konkurrentene til å svare?

Andre skuespillere i serien er  Robin Wright, Kate Mara, Michael Kelly, Kristen Connolly og Corey Stoll

Hovedmanusforfatter er Beau Willimon, som tidligere har skrevet George Clooney-filmen «The Ides of March».

Her er forresten introen til den originale BBC-serien:

Dette er heller ikke det eneste tv-serieprosjektet Netflix har på trappene.

Fra før er det blant annet kjent at nettjenesten også skal gjenopplive komiklassikeren «Arrested Development», de utvikler en serie kalt «Orange Is the New Black» og har vært i samtaler om å lage en tredje sesong av «The Killing» (den amerikanske remaken av «Forbrydelsen»).