80-tallet er forlengst over, men det betyr ikke at vi helt har gitt slipp på tiåret og alt det rommet. Heldigvis.

Nå har en gjeng svensker gått i gang med en film som muligens kan bli stående som den ultimate 80-tallsfilmen, selv om den blir laget nå.

Se selv, her er traileren til «Kung Fury»:

Om filmen blir laget, altså. «Kung Fury» er nemlig avhengig av innsamlede midler via folkefinansieringstjenesten Kickstarter, der prosjektet ble lagt ut 1. juledag.

Foreløpig ser det imidlertid svært lovende ut: I skrivende stund er allerede over en kvart million dollar innsamlet, noe som er en fjerdedel som det som skal til for å finansiere en langfilm. Allerede er det kommet inn nok penger til at en 30 minutter lang kortfilm kan ferdigstilles og slippes gratis på nett, så noe mer vil vi definitivt få se.

Bak filmen står 28-åringen David Sandberg fra Umeå i Sverige. Han har syslet med «Kung Fury» i en årrekke, og sa opp jobben sin som reklamemann for et år siden for å satse fullt ut på filmprosjektet.

kung

Muligens har han latt seg inspirere en smule av en annen nordisk filmproduksjon med utspring i folkefinansiering, finske «Iron Sky». Men der nazistene i den finske filmen oppholdt seg på månen, er de i «Kung Fury» i stedet kampsporteksperter – med Kung Führer i spissen.

Det må filmens hovedperson Kung Fury – spilt av Sandberg selv – sette en stopper for. Han reiser tilbake i tid for å drepe stornazisten, men noe går selvfølgelig veldig galt på veien.

Skjermbilde 2013-12-28 kl. 18.41.41

Høres premisset kjent ut? Det kan være fordi den norske tegneserieskaperen Jason har brukt grepet med tidsreise for å drepe Hitler i tegneserien «Jeg drepte Hitler». En bok som forøvrig snart også blir film, regissert av «Iron Sky»-skaper Timo Vuorensola.