Denne høsten blir den reneste Simpsons-familien-møter-andre-folk-bonanzaen i «The Simpsons»·

Først skal Springfield-familien få celebert besøk fra familien Griffin fra «Family Guy», før «Futurama» gjør sitt inntog med en blodtørstig og tidsreisende Bender på klappjakt etter Bart (det siste tydelig inspirert av «Terminator»).

Men det stopper ikke der. Det merkeligste møtet oppstår kanskje rundt Halloween-tider, når Simpsons-familien i den tradisjonsrike «Treehouse of Horror»-spesialepisoden får besøk av … seg selv!

Rettere sagt er det Simpsons-familien anno 1987 – slik de framsto på «The Tracey Ullman Show», der «The Simpsons»-skaper Matt Groening først introduserte sine skapninger.

I det kommende segmentet, som skal være en parodi på Nicole Kidman-skrekkfilmen «The Others», opplever den moderne Simpsons-familien at huset deres blir hjemsøkt av en avdød familie – spøkelser som viser seg å være de tidlige (og ikke like avansert tegnede) versjonene av Homer, Marge, Bart, Lisa og Maggie.

Vi har også før fått se de tidligere Simpsons-versjonene glimtvis dukke opp i «The Simpsons», blant annet under jorda i fjorårets Guillermo del Toro-skapte «Treehouse of Horror»-åpning.

simpdod

Men den kommende episoden blir den lengste og mest detaljerte, der de etablerte stemmeskuespillerne også vender tilbake til figurenes originale stemmer.

– Folk husker gjerne stemmen til Dan [Castellaneta, som spiller Homer], men Nancy [Cartwright, som spiller Bart] er litt annerledes. Hun ligger litt lavere på stemmeregisteret, forteller seriens produsent Al Jean til Entertainment Weekly.

– Det var veldig morsom å se samspillet mellom de to Simpsons-versjonene, og for skuespillerne å oppleve hele stemme-evolusjonen. Det som er ekstra flott er at vi ikke måtte spørre noen – vi hadde allerede hyret inn alle sammen til Tracey Ullman Simpsons, sier Jean, som hinter litt om hva vi har i vente fra de originale Simpsons-figurene:

– Vi har allerede insinuert at de ble drept og begravet under huset, så dette er bare en videreutvikling av den tanken. Om folk virkelig vil ha et Halloween-blodbad, får de det her.