Filmfestivalen i Venezia er i gang mens Toronto International Film Festival åpner om seks dager, og i den forbindelse er det tett mellom trailerslippene om dagen.

Én film som kjapt rykket opp på må se-lista vår etter visningen i Venezia, er Sarah Polleys dypt personlige og etter sigende hjerteskjærende dokumentar «Stories We Tell». Filmen har allerede fått en femstjerners anmeldelse av Peter Bradshaw i The Guardian, og forteller historien om en familiehemmelighet knyttet til Polleys mor. Det låter kanskje ikke så spennende, men ytterligere detaljer vil potensielt ødelegge spenningen – se heller traileren som er temmelig spoilerfri:

Verdt å merke seg er det at mange av de «autentiske» super 8-klippene her i realiteten er spilt inn med profesjonelle skuespillere. For Polley selv har verdenspremieren vært en påkjenning, og hun avlyste alle intervjuavtaler – blant annet med VG – etter visningen i Venezia.

Martin McDonaughs «Seven Psychopaths» har vi vært inne på før her på bloggen. Irske McDonaugh har tidligere laget «In Bruges», og med på sin nye film har han fått et ordentlig stjernelag i Christopher Walken, Sam Rockwell, Colin Farrell, Woody Harrelson og Tom Waits.

Filmen får verdenspremiere i Toronto neste fredag, og vi ser veldig fram til anmeldelsene av denne. Den første traileren virket nesten litt i overkant 90-tallsvoldsromantisk (på en litt ufrisk måte), men den usensurerte varianten funker bedre:

Vi er store fans av Michael Shannon («Boardwalk Empire», «Revolutionary Road»), særlig etter hans kraftprestasjon i fjorårets fascinerende «Take Shelter».

Det var derfor grunn til begeistring da det ble klart at han skulle spille leiemorderen Richard Kuklinski (en ekte person, som drepte over 100 mennesker) i gangsterfilmer «The Iceman».

Dessverre har den fått blandede kritikker etter visningen i Venezia, og etter å ha sett traileren kan vi jo forstå hvorfor – dette virker nemlig som et oppkok av klisjeer. Men bra folk på rollelista, som også inkluderer  Winona Ryder, Ray Liotta, David Schwimmer og Stephen Dorff. Sjekk traileren selv:

Siste film ut i dag er også en tittel vi har vært inne på tidligere – musikalkomedien (eller noe sånt) «The Sapphires». Denne ble først vist i Cannes i mai og reiser videre til Toronto til neste uke, og forteller historien om en gruppe aboriginere som starter en r&b-jentegruppe og har som mål å få synge for de amerikanske troppene i Vietnam.

Filmen er visst ikke så mye mer enn helt ålreit, men Chris O’Dowd er såklart super i rollen som gruppas fordrukne manager: