Komiker/skuespiller Jason Segel har kanskje ikke verdens bredeste register, men innen sitt begrensede univers (sjalu/intens/sjarmerende/latterlig storvokst kjæreste) er han et geni. Det har også amerikanerne oppdaget, og «The Muppets» – der Segel har hovedrollen og har vært med å skrive manus – opplever for tiden både kritiker- og publikumssuksess i USA.

Her hjemme er han nok mest kjent for «Dumpet av Sarah Marshall» og tv-seriene «Freaks and Geeks» og «How I Met Your Mother».

Førstnevnte komedie skrev Segel sammen med sin faste makker Nicholas Stoller, og nå har de to laget nok en film. Og enda en gang ser de to ut til å ha funnet en passende balanse mellom knise-morsomt, rørende og smart.

Se trailer til «Five-Year Engagement» i videovinduet i toppen, så skjønner du hva jeg mener.

«Five-Year Engagement» handler om nyforlovede Tom og Victoria (spilt av Jason Segel og Emily Blunt), som hele tiden må utsette giftermålet på grunn av Victorias blomstrende karriere.

Dette fører til utfordringer for forholdet, ikke minst når familien begynner å mase.

Segel har i flere intervjuer for denne henvist til filmer som «Annie Hall» og «Da han møtte henne» som inspirasjonskilder, og om «Five-Year Engagement» kan nå fullt så høyt er vel mildt sagt usikkert. Samtidig er det verdt å merke seg at denne traileren – selv om den er søt – er klippet for å passe også for et ungt publikum – mye tyder vel på at mer saftige (og ofte morsommere) saker spares til en seinere trailer tilpasset voksne.

Foreløpig norsk utgivelsesdato for denne er 12. juli til neste år.