Høytidsstund for alle Brian De Palma-fans, dette: En første knapp, men ganske pirrende trailer til hans kommende «Passion» er ute.

De Palma – regissøren bak en mengde klassikere fra «Scarface» til «Carrie» til «De ubestikkelige» –  trenger vel strengt tatt ingen nærmere presentasjon, men verdt å huske på er det at 72-åringens fiender er nesten like tallrike som hans usedvanlig hengivne tilhengerskare.

De Palmas siste film «Redacted» (les anmeldelse og lei filmen her)  fra 2007 ble uansett en vanskelig og på mange måter overtydelig antikrigsfilm, og det har altså tatt ham fem år å komme på det store lerretet igjen.

Da gjør han det til gjengjeld med en thriller som har stort tabloid potensiale (vakre Rachel McAdams + intense Noomi Rapace + farlig sex). Men om vi skal tippe, vil vi tro kritikerne deler seg i to leire også når filmen skal vises under filmfestivalen i Toronto som begynner om et par ukers tid.

Også traileren har virket polariserende på filmelskere – fra dem som mener den framstår som en camp og billig tv-film til andre som mener den bærer bud om en film laget av De Palma på sitt mest inspirerte.

«Passion» er delvis basert på den franske filmen «Love Crime» fra 2010, regissert av Alain Corneau, som jeg dessverre ikke har sett. Rachel McAdams spiller uansett en høyt-på-strå forretningskvinne som også er kynisk og manipulerende, og som «liker spillet». Noomi Rapace er en yngre idérik og flink medarbeider i samme firma, hun er åpenbart fascinert av McAdams, men vi gjetter at dette tipper over og blir livsfarlig ganske tidlig.

Scanbox skal distribuere «Passion» i Norge, og kinopremiere blir i mars 2013.