Det er nå 12 år siden utgivelsen «League of Extraordinary Gentlemen», basert på Alan Moore og Kevin O’Neills tegneserier, og den siste filmen Sean Connery spilte i før han la opp.

Filmen var… Vel, ingen stor suksess – med gretne kritikere, middelmådige kassaresultater og en pottesur Alan Moore (som likevel kunne glise hele veien til banken, da han visstnok fikk en million dollar for å selge filmrettighetene).

Uansett, nå har 20th Century Fox planer om å gi merkevaren en ny sjanse, og har hyret inn veteranprodusent John Davis som skal være ansvarlig for prosjektet.

Fortellingen handler om kjente viktorianske figurer som Dr. Jekyll og Mr. Hyde, Kaptein Nemo og eventyreren Allan Quatermain som må slå seg sammen til et superhelt-team ledet av Mina Harker fra «Dracula» som har blitt rekruttert av britisk etteretning via bestefaren til James Bond. Jepp.

Sammen bekjemper de ymse trusler, som Fu Manchu og Sherlock Holmes’ erkefiende Professor Moriarty mens de tøffer rundt i Nemos ubåt, Nautilius.

OK, men hva tror du Alan Moore mener om dette?

alan

Vel, han ble spurt da Fox for et par år siden planla å lage tv-serie av tegneserien.

– Jeg og Kevin O’Neill lo en del av dette da vi hørte om det for noen dager siden. Da DC Comics lagde en «Watchmen»-prequel sa jeg mye stygt om den moderne underholdningsindustrien som ikke har noen egne ideer og går gjennom gamle søppelkasser for å resirkulere ting.

– Dette får meg ikke til å endre mening. Nå later det til at de til og med resirkulerer ting som til og med er bevist at ikke fungerer.

Likevel… Det er alltids håp, sant?